Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
ENP-ED MAGYAR DELEGÁCIÓ
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Árkád Szépirodalmi és Mûvészeti folyóirat
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
A szabad vasárnapért
Kismama bérlet
MTI
Magyar Krónika

Letölthető könyv:

Több írásból álló kötet, mintegy a közép-európai együttélés olvasókönyve.

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

Ezen a napon...


 
 • Távolság
  2018. February 19.
  "A képlet tehát egyszerű: a távolságot, mint üveggolyót, játéknak használjuk csupán, szeretetgurigaként e spirális pályán, honnan le- meg felnézve egyetlen egy dolog látszik csupán: e égi adottság boldoggá szédítő perspektívája."
 • Ferenc pápa nagyböjti üzenete
  2018. February 14.
  A Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. Hagyományos nagyböjti üzenetének témája 2018-ban: „A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet” (Mt 24,12).
 • Ferenc pápa üzenete a betegek XXVI. világnapjára
  2018. February 11.
  A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: „’ Asszony, nézd, a fiad!’... ‘Nézd, az anyád!’. Attól az órától fogva házába fogadta a tanítvány...” (Jn 19,26–27)
 • Hívom a családokat - 2018. február
  2018. February 8.
  "A keresztény erkölcsi nevelés célja az embereket olyanokká formálni, hogy minden kényszertől, függőségtől és szenvedélytől mentesen, tudatosan és szabadon teljes akarattal mindig a jó, a szép, az igaz és a szent mellett döntsenek.” - Bíró László püspök úr februári levele.
 • Ráclaci
  2018. February 3.
  "Igen, így egybemondva emlegették őt legtöbbször. Vagy főorvos úrként, olykor Rácz Laci bácsiként, netán Rácz főnökként. Ki, miként ismerte, ki hogyan viszonyult hozzá. Nem tudom, tudták-e, hogy a legelsők között indult el Erdélybe, segéllyel megpakolva akkor, amikor még Temesváron dörögtek a fegyverek?"
 • Egy nagy költészet ars poeticája
  2018. January 31.
  "Kiss Annát a középkorban biztosan megégették volna, azt megelőzően, a táltosok korában pedig szövegei szájról szájra szállnának, nemzedékek kerekítenék balladává, alakítanák dallá, melyeket mai gyűjtők boldogan fedezhetnék fel, a nép művészetének becses emlékeként." - Kabdebó Lóránt írása.
 • A Himnusz és a Magyar Kultúra egyetlen napja
  2018. January 24.
  "Az irodalom pofonokat kap a színházi rendezőktől. Pofon és szánalmas jelenség, hogy az irodalom olvasója, a ponyvák szintje alatti szenzációkon edződik. "
 • Hívom a családokat - Házasság hete
  2018. January 24.
  "2018 a CSALÁDOK ÉVE. Alkalom arra, hogy mindnyájunkban tudatosodjon: a család nagy és fontos érték. Szeretnénk, ha Magyarországon erősödne a családbarát értékrend, a gyermekbarát szemlélet, a generációk közötti együttműködés, és az élet szentségének tisztelete, ha egyre jobban sikerülne összehangolni a munkát a családi élettel.” - Bíró László püspök úr soron kívüli levele.
régebbi cikkek
 • Orbán Viktor évértékelő beszéde
  2018. February 19.
  "A magyar modell nem azért működik, mert az ország vezetői hisznek benne. Természetesen ez elengedhetetlen. A magyar modell azért sikeres, mert magyarok milliói hisznek benne. Emlékszem, az elején, amikor meghirdettük, még kevesen voltunk. Akik támogatták is, inkább reménykedtek, mint hittek benne, de ez lépésről lépésre megváltozott, s végül a reményből hit lett. Most már sok milliónyian hisznek abban, hogy a munka, a család, a haza nemcsak szép és nemes dolgok, hanem sikeres politikává is szervezhetők."
 • Ungvár, mint magyarságtudományi végvár
  2018. February 17.
  Van egy folyóirat, amelyről neve alapján aligha kitalálható, hogy hol született: Acta Hungarica. Az ismertetése szerint „az Ungvári Állami Egyetem Hungarológiai Központjának folyóirata. A hungarológia interdiszciplináris tudomány, amely a magyar nyelv és irodalom, a népköltészet, a történelem, a néprajz, a magyar nép anyagi és szellemi kultúrájának tanulmányozásával foglalkozik.
 • Vitaképtelenek képtelen vitája
  2018. February 15.
  A választások közeledtével sokasodik a miniszterelnökségre pályázók száma. Azt mindenki természetesnek veszi, hogy a Fidesz-KDNP Orbán Viktorban gondolkodik. De nézzük a többieket: Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Lévai Katalin, Szigetvári Viktor, attól tartok nem teljes a névsor.
 • Nemzeti öntudat a globális veszélyek ellen
  2018. February 13.
  "A XX. század pápaválasztásai újra, meg újra meglepték az elemzőket. Ritkán választották azt, akire az újságok tippeltek, s a megválasztott pápák ritkán tették azt, amit a politológusok vártak tőlük. Volt pápánk, akit még az un. világsajtóban is köztisztelet övezett, volt, akit kevésbé. A mai helyzet alighanem példanélküli. Ferenc pápát mondhatni sztárolják, még a hazai, amúgy erősen egyházellenes médiában is. Megosztott világunkban ezzel épp a pápa ellen hergelik a politikailag korrekt beszédből kiábrándultakat. "
 • Igen
  2018. February 4.
  "Ha jót akarunk magunknak, szeretteinknek, egyáltalán minden felebarátunknak, akkor tanuljuk meg az igen használatát. Ne azt mondjuk, gondoljuk, hogy nem akarok beteg lenni, hanem azt, hogy igen, egészséges akarok lenni! "
 • TRIANON ÁRNYÉKA KÖZÉP-EURÓPA – LESZ-E BÉKE A KÁRPÁTOK ALATT?
  2018. January 28.
  "Magyarországon már 1956 óta hallgatnak a fegyverek, azaz a béke tényszerű adottság, tehát az alcímbe foglalt kérdés magyarázatra szorul. Igen ám, de a szívünk szerinti béke több, mint a háború hiánya. "
 • A Kelet-Tót Köztársaság, avagy a szlovjákkérdés és a magyar külpolitika
  2018. January 23.
  ÚJ SZÓ ONLINE 2018. január 20. 18:55 A korábbiaktól eltérően nem lehetett hivatkozni rá: a hozzáférés megtagadva, írták, minden magyarázat nélkül. Mint érdekes olvasmányt osztjuk meg a MHL közösségével.
 • Megbolydult a baloldal
  2018. January 17.
  Ha másból nem tudnánk, Németh László hódmezővásárhelyi plébános kijelentésre adott hisztérikus reakcióból tudhatjuk, hogy választások lesznek Magyarországon. Igaz, addig Hódmezővásárhelyen még át kell esni egy polgármester választáson is.
régebbi cikkek
 • februári Új Misszió
  2018. February 21.
  Az Új Misszió katolikus folyóirat Egyházunk életéből közöl színes, érdekes információkat.
 • Meghívó
  2018. February 20.
  Társulati Esték a Szent István Társulatnál - Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök XII. PIUSZ ÉS A ZSIDÓK címmel tart nyilvános előadást 2018. február 26-án, hétfőn, 18 órakor.
 • Meghívó a 45. Jean Monnet estre
  2018. February 15.
  A Charta XXI Egyesület 2018. február 21-én 18 órakor tartja a 45. „Jean Monnet” estet a Párbeszéd Házában (Budapest VIII. ker. Horánszky u. 20)
 • Meghívó - kiállítás megnyitóra
  2018. February 4.
  A meghívó Dr.VARSÁNYI KATALIN Szent Lászlóról szóló "SZŰZ MÁRIA VÁLASZTOTT VITÉZE" című fotókiállításának megnyitójára szól
 • Meghívó
  2018. February 3.
  A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából megemlékezést tartanak a Honvéd téren álló Gulág Rabok Emlékművénél. Az eseményen beszédet mond Surján László és Dupka György gulág-kutató, a Szolyvai Emlékparkbizottság titkára.
 • Meghívó - könyvbemutatóra
  2018. January 30.
  A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar oktatóinak legújabb kötete kerül bemutatásra.
 • Meghívó
  2018. January 22.
  Prof. Dr. Prokopp Mária "Corvin Mátyás a birodalomépítő és művészet pártoló nagy király (1458-1490)" címmel tart előadást a Mátyás király éve alkalmából.
 • Januári Új Misszió
  2018. January 21.
  Az Új Misszió katolikus folyóirat Egyházunk életéből közöl színes, érdekes információkat.
régebbi cikkek
 • Vigyázó szemünket most Prágára vessük
  2014. June 27.
  Bármilyen furcsa is, ez az írás névnapi üdvözlet K. László budapesti lakos részére. Továbbá jókívánság minden magyarnak.
 • Trianontól az unióig
  2014. June 26.
  Szlovákia s az itt élõ magyarság május 1-jétõl az EU tagja lesz. Más valósággal kell szembenéznünk, és más valóságot kell alakítanunk. Európa követte el a magyarság szétszóratását és meghurcoltatását. Most a mai Európa szedi fel a határköveket és a sorompókat.
 • Nem lehet elvágni azokat a gyökereket, amelyekbõl származunk
  2014. June 25.
  A nemzetközi sajtó elsõ helyen foglalkozik II. János Pál pápa június 20-ai, vasárnap déli, az Úrangyala elimádkozása után mondott szavaival, amelyeket anyanyelvén intézett a Szent Péter téren összegyûlt lengyel zarándokokhoz, kifejezve keserûségét amiatt, hogy az Európai Unió új alkotmányában nem szerepel sem a keresztény gyökerekre való utalás, sem Isten neve.
 • Kovács is felelõs a megromlott viszonyért
  2014. June 24.
  Magyarország külügyminiszterének és az MSZP elnökének komoly szerepe volt abban, hogy az MKP és a legnagyobb magyar kormánypárt viszonya megromlott.
 • Radikálisan új helyzet van a közéletben
  2014. June 23.
  "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nem zárkózik el az elõrehozott választásoktól sem - közölte Orbán Viktor egy kedd esti rádiómûsorban."
 • Weöres Sándor
  2014. June 22.
  101 évvel ezelõtt született Weöres Sándor költõ, mûfordító, drámaíró.
 • Tuniszi fõpásztor levele a nyugati keresztényekhez
  2014. June 20.
  Fouad Twal tuniszi püspök nyílt levélben fordult a nyugati keresztényekhez, hogy elmagyarázza: az iszlám válságos idõszakot vészel át, amelyre a keresztényeknek szeretettel és reménnyel, nem pedig háborúval kell válaszolniuk.
 • Milyen lesz az egyes államok súlya az Európai Tanácsban?
  2014. June 19.
  Látszólag számháború folyik Brüsszelben, de sokkal többrõl van szó. A közepes és a kis ország nem szeretnének kiszolgáltatottá válni az uniós nagyoknak.
régebbi cikkek
 • Üzemzavar
  2012. April 29.
  Kedves Olvasóink, mint észlelhették, kis idõre elérhetetlenné vált az mkdsz.hu (is). Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.
  A hiba lehetséges okáról egy majdani hivatalos közleményig részletesebben a http://hup.hu/node/114089 címen olvashatunk.
 • Tájékoztató rendkívüli üzemkiesésrõl!
  2011. December 6.
  A tárhelyszolgáltatónk tájékoztatása szerint az internet sávszélességet biztosító partner, a GTS Hungary Zrt hálózatában súlyos hálózati kimaradás tapasztalható, emiatt a szolgáltatásban részlegesen üzemkiesések lehetnek. A GTS Hungary Zrt szakemberei vizsgálják a problémát. Az üzemzavar elhárításáig olvasóink szíves türelmét kérjük.
 • Gmail bajok a külsõ POP3 postafiókokkal
  2010. June 6.
  Ezúton szeretnénk fehívni kedves olvasóink figyelmét egy napok óta tartó Gmail problémára. A hiba azokat érintheti, akik a Gmail-t úgy állították be, hogy az külsõ POP3 postafiókok leveleit is ellenõrizze (és letöltse).
 • Hangtár
  2010. January 28.
  A Magyar-Hon-Lapon 2009-ben és az idei évben ezidáig bemutatott hangfelvételeket elérhetõvé tettük "egyben" ezen a címen. A korábbi évek anyagai a feltöltés haladtával folyamatosan fognak bekerülni a lejátszóba. Esetleges hibák jelzését, észreveteleket a Kapcsolat menüponton keresztül várjuk.
 • Gerinchálózati hiba
  2009. September 26.
  Ma reggel egy ideig nem volt elérhetõ a Magyar-Hon-Lap (se), valamilyen kimaradás volt a gerinchálózat felénk esõ végében. Remélhetõleg az illetékesek most már véglegesen kijavították a hibát. Az adásszünetért elnézést kérünk.
 • Karbantartás ma éjjel
  2009. September 15.
  Kedves Olvasóink! A mai napon (2009. szeptember 15.) 22 órai kezdettel tárhelyszolgáltatónk tájékoztatása szerint szerverünkön rendkívüli karbantartást végeznek, ezért várhatóan kb. 2-3 óra idõtartamban a Magyar-Hon-Lap nem lesz elérhetõ. Az "adásszünetért" szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
 • Twitter - csiripelünk
  2009. June 3.
  Pár napja a Magyar-Hon-Lap is felkerült a Twitterre, elérhetõek vagyunk a @mkdsz címen. A Twitterrõl bõvebben a Wikipédián, ill. valamivel közérthetõbben a Turulcsiripen olvashatunk. Az általunk elkövetett "csiripek" és "újracsiripek" RSS-feedje kikerült a kezdõlap alján látható RSS-dobozok közé is, bár egy Twitter-klienssel vagy a Twitter webes felületén (egyébként ezt használják a legkevesebben) keresztül egyszerûbben nyomon követhetõek vagyunk. SMS-en keresztüli követést senkinek nem javasoljuk. A honlap cikkeinek elérhetõsége természetesen automatikusan kikerül a Twitterre, ill. ami biztos: a @vatikan_va magyar nyelvû üzeneteit is újracsiripeljük (ezt jelzi az RT a szöveg elején - ReTweet). De bármilyen arra érdemes üzenetet továbbítani fogunk a követettektõl és idõnként valószínûleg felkerülnek egyéb -rövid- információk is majd a honlappal kapcsolatban. Természetesen a Twitter nem váltja ki a honlap olvasását, a jelenleg is mûködõ kommunikációs formák kiegészítéseként használjuk.
 • Lánclevelekrõl
  2009. May 14.
  Szeretnénk megkérni kedves olvasóinkat, hogy mielõtt bármilyen "küldd tovább" tipusú levelet továbbítanak a honlap címére, elõtte próbálják meg leellenõrizni annak tartalmát. Az esetek 99 százalékában a Google azonnal megfogja mutatni, hogy a levél tartalmának van-e bármilyen valós alapja. A levelek állításával ellentétben még soha senki a világon nem fizetett egy fillért sem pusztán azért senkinek, mert egy adott tartalmú levelet tobbszázszor/ezerszer körbeutaztattak a világhálón. Az egyetlen "hasznos" célja ezeknek a leveleknek a valós e-mail címek könnyû összegyüjtése, amely címeket azután a spammereknek értékesíthetnek. Ezen a linken egy 1997-ben (!) elindított, majd az idõk folyamán kibõvített és többször módosított lánclevélrõl olvashatunk. Maga a cikk négy évvel ezelõtti, de a levelet a mai napon is megkaptuk több példányban és így kb. 80 valódi e-mail címhez juthattunk volna hozzá - ha a levél nem került volna azonnal a kukába.
régebbi cikkek
instagram wordpress download burun estetiği ElektronikSigara hacklink elektronik sigara hacklink satış