Kereszténydemokrata Est Martonvásáron – Harrach Péterrel és Navracsics Tiborral

Nagyon sokan voltak kíváncsiak, teljes teltház fogadta a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának politikusait, Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert és Harrach Pétert, a párt frakcióvezető-helyettesét a Martonvásári Polgári-Kereszténydemokrata Est keretében rendezett beszélgetésen. A területfejlesztés aktuális kérdései mellett az önkormányzati és az európai parlamenti voksolások is napirenden szerepeltek.

Az önkormányzati választásokon azt szeretném, hogy minden város, minden falu olyan polgármestert és képviselőket kapjon, amilyet szeretne. Számomra az a legfontosabb, hogy a települések boldogok legyenek! – jelentette ki csütörtökön este a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fejér vármegyei Martonvásáron. Hozzátéve: Természetesen örülne, ha a Fidesz–KDNP megerősítené pozícióját, ám a megyei jogú városoknál, sőt a járásszékhelyeken is szoros versenyre számít a polgármester-jelöltek között.

Navracsics Tibor a pódiumbeszélgetés moderátora, Horváth Bálint alpolgármester kérdésére válaszolva kulcsfontosságúnak nevezte az európai parlamenti választásokat is, mert mint fogalmazott, bár az Európai Néppárt (EPP) az elmúlt években szemmel láthatóan átalakult és világnézeti tartalmában távolabb került az alapító kereszténydemokrata politikusok értékeitől, még mindig meghatározó erő az európai politikában, éppen ezért a KDNP küldetésének érzi a magyarok jelenlétének megerősítését. 

A KDNP célja, hogy a pártcsalád ne oldódjon fel egy liberális-szocialista maszlagban, hanem visszataláljon az eredeti értékrendjéhez: Isten, haza és szabadság. Hangsúlyozta, hogy egy olyan sikeres európai közösségben hisz, amely a keresztény kultúra alappilléreire támaszkodik.  Véleménye szerint, a jobboldal megerősödve jöhet ki az EP-választásokból, azaz az Európai Parlamentben egy erősebb jobboldali jelenlétet prognosztizál.

Harrach Pétert, a KDNP frakcióvezető-helyettese a társadalmat alkotó közösségek fontosságáról beszélt – a család, az egyházi közösség és a nemzet –, ami veszélyben van, hiszen többen a hagyományos értékeket őrző családok, a normákat adó egyházak és a függetlenségüket védő nemzetek ellen dolgoznak. Kiemelte: Amikor Európában gondolkodnak, akkor a keresztény kultúra, a közösségek megerősítésében gondolkodnak és nem Európai Egyesült Államokban, hanem a szabad nemzetek szövetségében,  ahogy azt az alapítók anno elképzelték – mondta a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színháztermében összegyűlt nagy számú érdeklődő előtt, akiket házigazdaként a Pannónia Szíve képviselője köszöntött.

Tessely Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője elismeréssel beszélt a meghívott Navracsics Tiborról és Harrach Péterről, akiktől mint fogalmazott, csak tanulhatott az évek alatt. Mindemellett fontos bejelentést is tett Martonvásárt illetően.

Egyrészről méltatta a regnáló polgármestert, Szabó Tibort, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a vidéki város több mint egy évtizedes fejlődésében, másrészről támogatásáról biztosította Horváth Bálint jelenlegi alpolgármestert, ugyanis ő veszi át a stafétát Szabó Tibor városvezetőtől, és elindul a június 9-i önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP, Martonvásári Polgári Összefogás Egyesület jelöltjeként. 

Forrás: feol.hu

Fotó: Döme László Balázs

További
cikkek

Hírlevél