Tudomány, kultúra, sport. Rendhagyó ifjúsági nap Békéscsabán!

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében Békéscsabán ifjúsági napot tartottunk. A tudományos, művészeti és sport témájú előadásokon több, mint 300 fiatal vett részt.

Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke

Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, az esemény házigazdája megnyitó beszédében elmondta, az előadók a színvonalas és tartalmas előadásaikkal nem csupán ismereteket adnak át, hanem a személyiségükkel példát is adnak a hallgatóságnak.

Hozzátette, ebben a „furcsa világban” nagy szükség van olyan emberekre, akik a normalitást, a hagyományos és a jól bevált értékeket képviselik. Kiemelte: ezek a rendezvények azt szolgálják, hogy átadják az előadók ezeket az értékeket.

Reményt ad számunkra, hogy vannak olyan fiatalok, akik a normális életre vágynak, és az ilyen alkalmakat keresik

– fűzte hozzá Harrach Péter.

A beszélgetés résztvevői: Dux László (b), Mucsi Balázs (b2), Ferencz Orsolya (j2), Harrach Péter (j1)

Mucsi Balázs, a Rákóczi Szövetség alelnöke, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, a mai rendezvény az értékekről és azok átadásáról szól különböző területeken tevékenykedő sikeres emberek révén. Hozzátette, nem elég a tudás, hanem valamilyen szintű hit, szorgalom és becsületesség is szükséges ahhoz, hogy keresett szakemberek legyünk a későbbiek során.

A szervezőkről elmondta, hogy évek óta dolgoznak együtt, és a legfontosabb csomópont az – ami össze is köti őket –, hogy „hitük van a közösségben, a fiatalságban”.

Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora beszédében kiemelte: a Szeged-Csanádi Egyházmegye egyetemeként, keresztény szellemiségű oktatási intézményként nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy közösséget építsenek, és minél több értéket át tudjanak adni a hallgatók részére.

Hozzátette: mind a sport, mind a kultúra, a hagyományaink megőrzése, ápolása és továbbadása is nagyon fontos, értékes része ezeknek a programoknak és missziója is a Gál Ferenc Egyetemnek.

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos

Az ifjúsági napon három előadást tartottak. A tudományos szekcióban Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos tartott előadást a HUNOR programról és a környezetvédelmi kihívásokról az űrkutatási program keretében. A kulturális szekcióban Török Máté verséneklő mesélt a verséneklésről, mint szakrális művészetről. A sport tematikájú szekcióban pedig Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó adott elő a sport edzettségen túli értékeiről.

Török Máté, a Misztrál Együttes vezetője

Az eseményről készült videós tudósítás megtekinthető itt:

Forrás: kdnp.hu – MTI – GyulaTV

További
cikkek

Hírlevél