Márki-Zay esete az emuval

Nehezen értem, sőt nem is értem, hogy miként tudnak egyesek a józan ésszel teljesen ellentétes nézeteket vallani. Első helyen van az érthetetlenségi listámon a nemváltoztatás támogatása. A modern ember gondolkodásának elferdülését látom abban, hogy semmiféle kötöttséget nem tűr, számára nincsenek eleve adott tények.

Akik a veleszületett nemiséget változtathatónak gondolják, és kiskorúaknál elősegítik, nem törődnek azzal, hogy az ilyen beavatkozáson átesetteknek felnőtt korukban nem lehet saját gyermekük, bármennyire is vágyjanak rá.

A szülők felelőssége, hogy megóvják gyermekeiket, miközben egyre erőteljesebben nyomulnak azok, akik épp a szülőket akarják kizárni a kezelésekre és műtétekre vonatkozó döntésekből.

Sajnos nem egy esetben történtek már olyan elhamarkodott beavatkozások, amelyeket az évek múltával az érintettek keservesen megbánnak.

Ez a probléma ma már meglehetősen közismert, azért vázoltam mégis, hogy rámutassak, nagyon jó szolgálatot tesz minden olyan megnyilvánulás, ami a transzneműség terjesztésének abszurditására rámutat. Tagadni azt, hogy az emberiség óriási hányada vagy férfinek vagy nőnek születik, és ez érdemben nem változtatható, nem lehet. (Mindezzel nem vonom kétségbe, hogy vannak olyan kóros esetek, fejlődési rendellenességek, amelyekben az érintettek sorsán javítani lehetséges, és ilyenkor szükséges is.)

A mostani Tranzit megajándékozott minket néhány, a kibicsaklott gondolkodást helyreigazító mondattal. A téma felvetését Márki-Zay Péternek köszönhetjük, aki az index.hu tudósítása szerint ezt mondta: „ha ön holnaptól azt mondja, kislány akar lenni, én támogatom.” Gulyás Gergely miniszter úr válasza a következő volt: “ha a polgármester úr holnaptól emu szeretne lenni, attól még nem lesz emu”.

Gondolom sokan ismerik a mondókát: Ádám bátyám pávát látván, lábát rázván pávává vált. Persze az ilyen átalakulás nem megy könnyen, és szerencsére Márki-Zay elnök úr sem lett emu a Tranzit forró légkörében. Ő egyébként megjósolta, hogy a Fidesz nyeri meg jövőre az európai választásokat, ami a jelenlegi kínálat ismeretében nem meglepetés.

A meglepetés az lesz, ha Márki-Zay jelöltjei önállóan bejutnak az európai parlamentbe.

Surján László

További
cikkek

Hírlevél