Kereszténydemokrata est Szombathelyen – Simicskó István közéleti kérdésekről, háborúról, szankciókról

Dr. Simicskó István, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője volt a vendége az első szombathelyi kereszténydemokrata estének a Martineumban. A rendezvény a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) és a Pro Civitate Dei Egyesület támogatásával jöhetett létre.

A szervezők nevében Harangozó Bertalan, a KDNP Vas megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva: a rendezvénnyel szándékuk az, hogy a kereszténydemokrata gondolkodásnak teret adjanak, egyben találkozási helyszínt teremtsenek. Az egyház után talán a kereszténydemokrata eszme van a legnagyobb támadásnak kitéve, ez is indokolja ezeket a közéleti találkozókat – utalt rá Harangozó Bertalan, aki a Katolikus Agrárifjúsági Legényegyletek Országos Testületét megalapító Kerkai Jenő jezsuita szerzetesről is szólt halála évfordulója apropóján.

Harangozó Bertalan, a KDNP Vas megyei elnöke

Dr. Császár Zoltán, az estéket országosan szervező Pro Civitate Dei Egyesület elnöke szerint méltó és igazságos, hogy Szent Márton hetében Szent Márton városában a Martineumban tartják ezt a kereszténydemokrata estet Szombathelyen.

Dr. Császár Zoltán, a Pro Civitate Dei Egyesület elnöke

Majd dr. Simicskó Istvánnal dr. Melega Miklós, a KDNP önkormányzati képviselője beszélgetett. A parlamenti frakcióvezető a jelenlévőkkel megosztotta, mi indította több, mint 30 éve a politikai pályára. Szerinte háromféle közéleti szerepvállalás létezik: a szónokló, a kesergő és az alkotó. Ő az utóbbi mentén tette le a voksát. Az egykori honvédelmi miniszter beszélt nemcsak a szomszédban zajló háborús konfliktusról, hanem más korábbi és jelenlegi nemzetközi ellentétekről is.

Dr. Simicskó István és dr. Melega Miklós, a KDNP parlamenti frakcióvezetőjének és önkormányzati képviselőjének panelbeszélgetése

– Az USA-nak az az érdeke, hogy ne legyen erős Európai Unió, a háttérben lévő játszmákban ez is bent van – szögezte le dr. Simicskó István, aki az Amerikai Egyesült Államok elnökének felelősségét is pedzegette. – Európa spirituális, és lassan gazdasági válságban van, de energiaválságban mindenképpen – tette hozzá. – Erős kereszténydemokrata politikusokra és stabil hitre is szükség van most európai szinten is – húzta alá, majd a keresztény vallás válságáról beszélt. Hallgatói kérdésre a brüsszeli szankciók is szóba kerültek. Dr. Simicskó István a hibás uniós politika kapcsán rámutatott: több mint 17 millió négyzetméternyi területtel rendelkezik Oroszország, ami a legnagyobb földgázkészlettel és más, komoly tartalékokkal rendelkezik.

Kereszténydemokrata Est Szombathelyen

Forrás: www.vaol.hu

Teljes galéria:

További
cikkek

Hírlevél