Ima hazánkért 2022

Arra a kérdésre, hogy miért utálod a politikát, a legtöbben a parlamenti közvetítésekre, azaz az ott zajló vitákra hivatkoznak. Sem a közönségesség, sem az esztelen vagdalkozás nem tetszik az embereknek.

Mit tehetünk azért, hogy a helyzet jobb legyen? Ha a választások után képviselőink mindegyike az emberi együttélés azon szabályához igazítaná gondolkodását és cselekedeteit, amit Tízparancsolatként ismerünk, megváltozna a légkör a parlamentben is, de az országban is. Elérhető ez? Gál Péter, a zamárdi művelődési ház igazgatója azt reméli, hogy  Magyarország majd minden településén lesz legalább egy ember, aki a jövő évi választásokig minden nap imádkozik azért, hogy az új parlament képviselői a Tízparancsolatot tisztelő és megtartó emberek legyenek. Örömmel csatlakoztam hozzá, mert meggyőződésem, hogy jövőre nem csak pártokra szavazunk, nem csupán azt kell eldöntenünk, hogy ki legyen a miniszterelnök, hanem irányt kell választanunk. A tét: sodródunk-e az értéktelenség felé, elveszítve a józanságunk maradékait is, ahogy a világ számos országában történik, vagy a józan észre hallgatva a közjó és a közerkölcs fog érvényesülni. A zsidó-keresztény hagyomány a Tízparancsolatban foglalta össze az emberi közösség együttélésének szabályait. Ha ehhez tartanánk magunkat, boldogabb lenne az életünk és szebb világot hagyhatnánk utódainkra.

Keresztény emberként ennek érdekében nemcsak a választáson kell részt vennünk, és ennek megfelelően válogatnunk a jelöltek közül, hanem már most elkezdhetünk naponta imádkozni ezért. Erről szól tizennégy magánember kezdeményezése, köztük olyan ismert személyiségek is, mint Böjte Csaba, Csókay András, Eperjes Károly, Kubik Anna vagy Osztie Zoltán.

Nem látványos akciót akarunk, hanem csöndes fohászt a „rejtekben”, de erős bizalommal, felidézve Jézus szavait: „Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól.” (Mt 18, 19)

Szép imacsokrot jelentene, ha hazánk sok településén lenne legalább egy ember, aki csatlakozik ehhez az akcióhoz, ami nemcsak hazánkról, hanem az európai kultúráról is szól. Ha az új országgyűlés morális elkötelezettségű emberekből áll majd, akkor a többi hasonlóan gondolkodó közép-európai állammal összefogva távol fogjuk tudni tartani a világot elöntő őrületet, és nem adunk teret az ember természetét gyökeresen megváltoztatni próbáló, jövőt, gyermekinket, unokáinkat veszélyeztető abnormitásnak. Utópia? Talán igen, de mi nem csak a szeretet és az összefogás, hanem az ima erejében is hiszünk.

Ha csatlakozni akarsz, írj Gál Péternek a hazaertima@gmail.com címre, illetve telefonálj, vagy küldj smst a +36 30 332 5009 számra

Surján László

Képgaléria

További
cikkek

Hírlevél