Budapest új főpolgára

Megtudtuk, hogy Budapest új főpolgármestere tud és szeret kerékpáron közlekedni. Autója nincs, de jogosítványa sincs. Viszont számos nagyforgalmú úton egy sávba szorította a gépjárműveket, hogy legyen helye a kerékpárosoknak. Ha nem is önzetlen lépés, de legalább a kerekeseknek jobb lett.

Megtudtuk, hogy Budapest új főpolgármestere nem rendelkezik megfelelő szintű angol nyelvvizsgával, de némi nyelvtudása azért van, amit az ATV-ben hiperpasszívnak nevezett. Rajta kívül sok ezer honfitársunk áll hadilábon az angol nyelvvel, ami egyébként Nagy-Britannia kilépése után is hivatalos nyelv maradt az Európai Unióban. Ám ezek az emberek nem törnek a miniszterelnöki posztra.

Megtudtuk, hogy Budapest új főpolgármestere doktor, illetve megtudtuk, hogy Budapest új főpolgármestere nem doktor. (A nem kívánt törlendő.) Mivel sem főpolgármesterségből, sem miniszterelnök jelöltségből nem lehet doktorálni, az egész doktori cím ügy jelentéktelen lenne, hacsak Budapest új főpolgármestere az önéletrajzában nem doktorként szerepelne. A kirobbanó vita során megtudtuk, hogy Budapest új főpolgármestere nem maga írta az Önéletrajzát, ezért került bele a hibás adat.

A kép elég világos: Budapest új főpolgármestere nem tud autót vezetni, nem tud angolul és nem tud önéletrajzot írni. Nem baj, mert legalább megtudtuk, hogy sem a Párbeszédben, sem az MSZP-ben nincs nála felkészültebb ember.

Így tehát sokat tudunk, de én legalábbis egyet nem: miért van az, hogy Budapest új főpolgármesterének széleskörű nem-tudását nyakra főre hirdetve az egész kormányközeli média Dobrev Klára malmára hajtja a vizet?

A kép forrása: (18) Watch | Facebook

További
cikkek

Hírlevél