Az ég kék, a fű zöld, a baloldal hazudik

Január 8-án a Sportgála nézése közben valószínűleg több millió honfitársamhoz hasonlóan büszkeség és öröm töltött el. De nem hagyták, mert aztán bevillant, hogy azon a napon egy bizonyos fiatalember, aki stratégiai igazgató az aHangnál, efféle kijelentést tett: „tömegek, milliók érzik, hogy itt nemcsak az oktatás megy nagyon-nagyon rossz irányba.” Mióta mondják már ezt nekünk! Csak azért, hogy no-name-figurák is megjelenhessenek a nyilvánosságban. És mindegy, hogy a baloldali (?) adók híradójában, vagy más politikai műsorokban. 

Azzal is dicsekedtek, hogy negyedmilliónál több üres konzultációs ívet gyűjtöttek össze. „Pintér Sándor cirkuszának” nevezte többször is az oktatásügyet egy másik ifjú az Egységes Diákfront elnökségi tagjaként, majd közölte, hogy szombatra performanszot szervez. Ez a két fiatalember még Hajnal Miklósnál is magabiztosabb, de legalább tudnak magyarul, mert nem mondanak ilyet az ATV műsorvezetőjének, hogy: „nem-e esetleg”. Ugyancsak e napon ugyanezen az adón a DK „egészségügyi árnyékminisztere” is megszólalt szokásos okoskodó és gyűlölködő stílusában: „Orbán Viktor szándékosan teszi tönkre az egészségügyet, hogy a drága magánkórházakba terelje a betegeket.” Azt is mondta, hogy „az orbáni megszorítások miatt nőnek a kórházak adósságai.” Mivel szerintük mindenről Orbán Viktor tehet, talán hamarosan azt is kijelentik, hogy a jelenlegi fővárosi patkányinvázióról is a miniszterelnök tehet. Mert ugye „itt mindenre van pénz, amire nem kéne. És a komplex csomagra: oktatás- és egészségügy nincs.”

Muszáj ismételten feltenni az ősrégi kérdést: meddig terjedhet a hazugság?

Mert ezek szerint az sem számít, hogy a Pisa-felmérésben előbbre léptünk, hogy legutóbb többen jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe, a tanárszakokra is, mint korábban, hogy igen nagymértékű a fizetésemelés mindkét ágazatban. Nem is beszélve az országban hosszú évek óta folyó kórházfelújításokról, új kórházi osztályok és rendelőintézeti részlegek létesítéséről, szociális otthonok bővítéséről, új bölcsődékről stb. Legfőképpen pedig az egyedülálló családtámogatási formákról, a vállalkozók adóterheinek enyhítéséről, a nyugdíjak folyamatos emeléséről. Egyszóval a polgári élet erősítéséről. És ezáltal a gyarapodásról, a felelős és öntudatos életvitelről.

Ezek után, január 11-én jön a mindig mindenhez hozzászóló, magát mindenben kompetensnek képzelő Horn Gábor: „Magyarországon hiányzik a polgárság. Ezt rombolja 13 éve a Fidesz.”  

Azonban nemcsak hazugságokat hallhatunk, hanem sok-sok arcátlanságot is.

Legutóbb Kálmán Olgánál tapasztalhattuk ezt: „a gürcölő magyarokkal akarja megfizettetni az Orbán-kormány a hatalmas költségvetési hiányt.” Ugye milyen meggyőző ez egy nagy jövedelmű baloldali képviselőtől?

Molnár Judit

További
cikkek

Hírlevél