Németisztán

A német vasúthálózaton átlagosan napi 90 bűncselekmény történik, közölte a szövetségi rendőrség. A nemi erőszakos cselekmények száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest 37 százalékkal nőtt.

A kalauznők, ha a vonaton migráns csoportokat észlelnek, már nem ellenőrzik a jegyeket, hanem bezárkóznak a fülkéjükbe.

A rendőrök Nancy Faeser belügyminisztert hibáztatják, aki többet törődik az AfD ügyeivel, mint a polgárok biztonságával. Heiko Teggatz, a szövetségi rendőrszakszervezet elnöke szerint itt az ideje, hogy Nancy Faeser felébredjen. A bűnözési hullámot ugyanis a tömeges bevándorlás gerjeszti.

Nem lehet ugyanis pontosan tudni, hogy törvénysértők között mennyi a bevándorolt. Akik már állampolgárságot kaptak, a statisztikákban németként szerepelnek. Az állampolgárság tömeges megadása tehát nem csupán a szavazók számát növeli, hanem a bevándorlással kapcsolatos bűnesetek eltussolását is szolgálja.

A kormány észleli a választók elégedetlenségét, és az eddiginél szigorúbb bevándorlási politikát ígér. Ám kétséges, hogy van-e erő és valódi akarat a végrehajtásra.

Talán nem csupán a belügyminiszternek kellene felébrednie, hanem a választóknak is. Ez a folyamat elindult, ezt jelzi az AfD lassú, de mondhatni folyamatos erősödése.

A közelgő európai választás megmutatja, hogy az úgynevezett mérsékelt pártok ki tudják-e énekelni a sajtot az AfD-től. Ha igen, és ezzel lezártnak tekintik az ügyet, azaz csak a szavak szintjén lépnek az illegális migráció ellen, tovább növelik a velük szemben alternatívát kínáló AfD táborát.

A német kormány szemében tehát az AfD a fő ellenség. Még betiltásának a gondolata is felmerül, ami valószínűleg politikai öngól lenne. Ez a párt most 16 százalékon áll. A CDU/CSU támogatottsága 31, a szocialistáké 15 százalék. A langyos közép hívei tehát egy fekete-vörös koalícióban reménykedhetnek. Ez a migráció kezelésében nem fog újat hozni. A szélsőjobbnak minősített, politikai pestisesnek bélyegzett AfD tovább menetel majd.

Közben meg minden második fiúgyermek neve Mohamed az árjaságára büszke németföldön.

Németisztán közeledik. Vajon az Európai Unió tagja lesz?

Surján László

További
cikkek

Hírlevél