Hová robog az Európa-expressz?

Muszlim fiatalok kalifátussá akarják alakítani Németországot.. A saría törvény bevezetéséért küzdenek. Elvetik tehát a befogadó ország alkotmányát. Maradhat-e Németország az Európai Unió tagja, ha nem tudja kezelni ezt a problémát?

Ismeretes egy mondás: Fogadd be a tótot, kiver a házadból. Kellő alap nélkül bár, de Trianon után ezt Észak-Magyarország elcsatolásával hozták kapcsolatba. Kellő alap nélkül: ugyanis a honfoglaláskor a térségben jelentős szláv népesség élt. Szent Cirill és Metód is járt erre. Ha befogadásról volna szó, akkor minket fogadtak be, nem fordítva. A tót szó nem is azonosítható a szlovákokkal. Érdemes megnézni hol vannak azok a települések, amelynek nevében a tót szerepel.

A mondás most egészen más vonatkozásban jutott az eszembe. Áprilisban tüntető muszlim fiatalok Hamburgban azt hirdették: a kalifátus a megoldás. Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter elítélte a demonstrációt. Önkritikát azonban nem gyakorolt, pedig ő felügyeli a bevándorlási politikát.

Az elmúlt években muszlimok milliói érkeztek Németországba, akik saját törvényeik szerint akarnak élni.

A kalifátus követelése mintha felébresztette volna a német hatóságokat. Haloványan már dereng nekik, amit mi lassan tíz éve látunk. A „menekültek” talán csak a német szociális ellátórendszer haszonélvezői akarnak lenni. De az sem kizárt, hogy tudatos honfoglalásról van szó. Ennek eszköze nem háború, hanem népmozgalom, azaz menekülésnek álcázott bevándorlás. Most szombaton ismét iszlamisták ezrei vonultak Hamburg utcáira „az iszlám értékek védelmére.” A két tüntetés között a jogi helyzet kicsit változott. A demonstrációt ugyanis csak szigorú feltételek mellett engedélyezték. Tilos az antiszemita retorika, a kalifátus követelése, valamint a gyűlöletkeltés vagy az erőszakra való felbujtás.

A szervező Muszlim Interaktív „példát akar mutatni” az „iszlám identitás” védelmében. Kijelentették, hogy a muszlimok „elkötelezettsége a nyugati értékek mellett” az „év hazugsága”. Ez utóbbiban teljes mértékben igazuk van.

A múlt szombaton ezért cenzúrának minősítették a fenti tilalmakat. Könnyen lehet, hogy akad majd bíróság, ami nekik ad igazat, hiszen a rendőrség korlátozta őket a véleményük kifejtésében. A szabad szólás valóban alapjog, de vannak, illetve kellene legyenek korlátai.

Nem tudom, hová fejlődik mindez. Ha a polgárok felébrednek, akár még jóra is fordulhatnak a dolgok. Talán megáll a szakadék felé rohanó Európa expressz német mozdonya.

Surján László

Forrás: Remix

További
cikkek

Hírlevél