Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
ENP-ED MAGYAR DELEGÁCIÓ
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Árkád Szépirodalmi és Mûvészeti folyóirat
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
A szabad vasárnapért
Kismama bérlet
MTI
Magyar Krónika

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

Ezen a napon...


 
 • Rekeszek
  2017. September 21.
  "Általánosságban korlát, falak, kerítés, gát, által képezett zárhely. Zárt hely tehát, de nem elzárt, bármikor kinyitható, a tartalma használható. És arra is jó, hogy óvja, s ha kell, el is rejtse a külvilág, a rosszakaratú, sanda szándék, a kandi szem elől a féltett tartalmat. Olykor el is feledkezhetünk róla, s talán sosem használjuk a benne felejtett értékeket. Ám van helyzet, amikor automatikusan kinyílik, és hihetetlen dolgokat eredményez felbukkanása."
 • Kőszegi krónika
  2017. September 18.
  "Egy különös naplót adott a kezembe a szombathelyi (pontosabban gencsapáti) Szülőföld kiadó vezetője. A vastag, 656 oldal terjedelmű könyv ezt a szerény címet viseli: Kőszegi krónika, 1938–1952, Székely László apátplébános feljegyzései." - Kabdebó Lóránt könyv ismertetője.
 • "...kezdetben kávé, aztán a hihetetlen…."
  2017. September 15.
  Invitáló Plamen Dojnov könyveinek bemutatójára: az esten a jeles bolgár költő, író a magyar forradalom bulgáriai visszhangját összefoglaló izgalmas munkája mellett szó lesz a szerző első magyarul megjelent poétikai könyvéről, mely Kávéköltemények címen a pesti kávéházaknak állít emléket. Írásunk ez utóbbi munka reflexiója.
 • Fedezzed fel Budapestet
  2017. September 13.
  "Kezembe került a Budapest Giude 2017 című kiadvány, ami a hozzánk látogató külföldieket akarja eligazítani ékes angol nyelven. Segítségével megpróbáltam ránézni erre a városra, mintha magam is messziről jöttem volna. Mit kínál fel ez a város? Meglepődtem. "
 • Laudáció - Dobos Marianne köszöntéséhez
  2017. September 12.
  A Charta XXI elnöksége Dobos Marianne részére ítélte oda idén a Jean Monnet emlékérmet. Az emlékérmet a 42. Jean Monnet esten adták át Tamási Orosz János laudációja után.
 • Fejbe kólintó tájékozódás
  2017. September 11.
  Hogyan éltünk benne a korban, akik részesei voltunk a rendszerváltásnak. Mit tudtunk és főleg mit nem tudtunk tetteink hátteréről. Erről gondolkozik Füzi László emlékezéseinek újabb kötetében. Mit értettek meg általában a „kortársak” a mindenkori életből, történelemből, amit ők is éltek és tetteikkel kiteljesítettek. Merész, bátor vállalkozás. - Kabdebó Lóránt könyv ismertetője.
 • Ki a katakombákból, emberek!
  2017. September 6.
  "Kedves európai keresztények! Elő kellene bújni a katakombából."
 • Az öröm
  2017. September 4.
  "Böjte Atya szerint az öröm a keresztény ember viselete. És Atyának, ki mindig közérthetően, magyarul fogalmaz, most is igaza van. Mert ő, meg amit mond mindig életszagú, gyakorlatias, egyszerű. S épp ettől nagyszerű. És népszerű. "
régebbi cikkek
 • Elnyomó népek ébresztése
  2017. September 23.
  Bécsnek 1914-ben kész receptje volt arra, hogy egy többnemzetiségű ország, birodalom kis népeit lázítsa. Hiszen az oszd meg és uralkodj elvét már nem kellett kitalálniuk, és a latin bölcsességet sikerrel próbálták ki többször is Magyarországon. Az ellenfél pedig sok népet gyűrt maga alá. Ám a nemzeti érzést még a cári elnyomás sem tudta felszámolni.
 • Az együttműködés korlátai
  2017. September 21.
  A kormányoldali és az ellenzéki sajtó egyik fő témája a töredezett ellenzék esetleges összefogása. Az ellenzék mintha gyógyírnak és titkos fegyvernek tartaná, s egyben megpróbálja a kormányoldal felé mumusnak feltüntetni.
 • Nézd el a sértést
  2017. September 19.
  "Százhetvenhat éve tehát akadt magyar, s épp a legnagyobb, aki szerint a többi nemzet lenézése csak bajt hozhat ránk. Ma gyökeresen más a helyzet, de a sebek, amelyeket a XIX. század ejtett, a szomszédokon és a XX. rajtunk, nem hegedtek be, hiszen aljas politikai okból mindig akadt, aki megpiszkálta."
 • Gyulafehérvár 100 -Kommentár I.
  2017. September 14.
  Gyulafehérvár 100 címmel megjelentettük Hans Hedrich írását és Gabriel Andreescu reagálását. Ez a két anyag kiindulópontja lehet egy korrekt és őszinte vitának. A most kezdődő sorozat kiemeli a vitatott részeket és kommentálja azokat.
 • Gyulafehérvár 100
  2017. September 11.
  "Az idei nyár vége igazi meglepetéssel szolgált mindenkinek, akit érdekel a román-magyar kapcsolatok jövője. Romániában Hans Hedrich, aki politológusnak és civil aktivistának mondja megát, megjelentetett r o m á n u l egy írást, amelyben élesen szembe száll az 1918. december elsejei un. Gyulafehérvéri Nyilatkozatra és más, az első világháborúra és az azt lezáró békékre vonatkozó román közvélekedéssel. Ezt a közvélekedést már írásának címében is ostobaságnak minősíti."
 • Újságsirató
  2017. September 10.
  "Az újság nem házmester, de azért siratni lehet. Azaz lehetne. De nem sirattam meg például a Népszabadságot, és nem politikai elfogultság okán. Olykor még magam is írtam bele, de mégis már a nevét is hazugságnak éreztem."
 • Most mi lesz?
  2017. September 9.
  "Nem a téma jelentéktelen volta miatt nem írtam még a kvóta per elvesztéséről, mert szerintem is fontos dologról van szó. Hallgatásomnak technikai oka volt, nem voltam gépközelben egy ideig. Amit egyébként mindenkinek csak ajánlani tudok: időnként hagyjon időt magának másra is."
 • Megértés, szeretet
  2017. September 2.
  "...egy fontos gondolatot hozott a felszínre: Andreescu úgy látja, hogy 1918-ban az akkori Erdély lakosságának többségét jelentő román közösség diszkriminált státusza megszűnt. Ami azt jelenti, hogy volt minek megszűnnie."
régebbi cikkek
 • Meghívó - Társulati esték
  2017. September 20.
  Solymosi László történész "SZENT LÁSZLÓ – AZ URALKODÓ ÉS A SZENT" címmel tart nyilvános előadást 2017. szeptember 25-én, hétfőn, 18 órától a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.
 • Fatima - 100 éve
  2017. September 15.
  A fatimai jelenések századik évfordulóján a budapesti "Fatimai Szűzanya" tiszteletére szentelt soroksári templomban ünnepi szentmisével és konferenciával ünnepelnek.
 • Meghívó könyvbemutatóra
  2017. September 15.
  Budapestre érkezik második magyarul megjelenő könyvének - Az 1956 – a magyar felkelés és a bolgár irodalom - bemutatójára Plamen Dojnov költő, drámaíró, irodalomtörténés.
 • Szeptemberi Új Misszió
  2017. September 8.
  Az Új Misszió katolikus folyóirat Egyházunk életéből közöl színes, érdekes információkat.
 • Józsa Judit Galéria szeptemberi programjai
  2017. September 3.
  Szeptember hónap folyamán változatos irodalmi, történelmi, zenei és képzőművészeti rendezvényekre várják a látogatókat. A klubestek ingyenesek!
 • Meghívó a 42. Jean Monnet estre
  2017. August 31.
  A Charta XXI Egyesület 2017. szeptember 11-én 18 órakor tartja a 42. „Jean Monnet” estet a Párbeszéd Házában (Budapest VIII. ker. Horánszky u. 20)
 • Nyitott templomok éjszakája Zugligetben
  2017. August 27.
  Nyitott templomok éjszakája progjamja 2017. szeptember 16-án a 100 éves a Zugligeti Szent Család Templomban 15:00-21:30 között. Fotókiállítás, koncert, helytörténeti séta és művészettörténeti bemutató várja az érdeklődőket. Fellép a Parafónia együttes, a Forrás Kamarakórus, valamint a zugligeti kórusok.
 • Meghívó könyvbemutatóra
  2017. August 23.
  Dobos Marianne "A mezítelen Lázár feltámasztása" című könyvének bemutatójára szól a meghívó Esztergomba.
régebbi cikkek
 • Vigyázó szemünket most Prágára vessük
  2014. June 27.
  Bármilyen furcsa is, ez az írás névnapi üdvözlet K. László budapesti lakos részére. Továbbá jókívánság minden magyarnak.
 • Trianontól az unióig
  2014. June 26.
  Szlovákia s az itt élõ magyarság május 1-jétõl az EU tagja lesz. Más valósággal kell szembenéznünk, és más valóságot kell alakítanunk. Európa követte el a magyarság szétszóratását és meghurcoltatását. Most a mai Európa szedi fel a határköveket és a sorompókat.
 • Nem lehet elvágni azokat a gyökereket, amelyekbõl származunk
  2014. June 25.
  A nemzetközi sajtó elsõ helyen foglalkozik II. János Pál pápa június 20-ai, vasárnap déli, az Úrangyala elimádkozása után mondott szavaival, amelyeket anyanyelvén intézett a Szent Péter téren összegyûlt lengyel zarándokokhoz, kifejezve keserûségét amiatt, hogy az Európai Unió új alkotmányában nem szerepel sem a keresztény gyökerekre való utalás, sem Isten neve.
 • Kovács is felelõs a megromlott viszonyért
  2014. June 24.
  Magyarország külügyminiszterének és az MSZP elnökének komoly szerepe volt abban, hogy az MKP és a legnagyobb magyar kormánypárt viszonya megromlott.
 • Radikálisan új helyzet van a közéletben
  2014. June 23.
  "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nem zárkózik el az elõrehozott választásoktól sem - közölte Orbán Viktor egy kedd esti rádiómûsorban."
 • Weöres Sándor
  2014. June 22.
  101 évvel ezelõtt született Weöres Sándor költõ, mûfordító, drámaíró.
 • Tuniszi fõpásztor levele a nyugati keresztényekhez
  2014. June 20.
  Fouad Twal tuniszi püspök nyílt levélben fordult a nyugati keresztényekhez, hogy elmagyarázza: az iszlám válságos idõszakot vészel át, amelyre a keresztényeknek szeretettel és reménnyel, nem pedig háborúval kell válaszolniuk.
 • Milyen lesz az egyes államok súlya az Európai Tanácsban?
  2014. June 19.
  Látszólag számháború folyik Brüsszelben, de sokkal többrõl van szó. A közepes és a kis ország nem szeretnének kiszolgáltatottá válni az uniós nagyoknak.
régebbi cikkek
 • Üzemzavar
  2012. April 29.
  Kedves Olvasóink, mint észlelhették, kis idõre elérhetetlenné vált az mkdsz.hu (is). Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.
  A hiba lehetséges okáról egy majdani hivatalos közleményig részletesebben a http://hup.hu/node/114089 címen olvashatunk.
 • Tájékoztató rendkívüli üzemkiesésrõl!
  2011. December 6.
  A tárhelyszolgáltatónk tájékoztatása szerint az internet sávszélességet biztosító partner, a GTS Hungary Zrt hálózatában súlyos hálózati kimaradás tapasztalható, emiatt a szolgáltatásban részlegesen üzemkiesések lehetnek. A GTS Hungary Zrt szakemberei vizsgálják a problémát. Az üzemzavar elhárításáig olvasóink szíves türelmét kérjük.
 • Gmail bajok a külsõ POP3 postafiókokkal
  2010. June 6.
  Ezúton szeretnénk fehívni kedves olvasóink figyelmét egy napok óta tartó Gmail problémára. A hiba azokat érintheti, akik a Gmail-t úgy állították be, hogy az külsõ POP3 postafiókok leveleit is ellenõrizze (és letöltse).
 • Hangtár
  2010. January 28.
  A Magyar-Hon-Lapon 2009-ben és az idei évben ezidáig bemutatott hangfelvételeket elérhetõvé tettük "egyben" ezen a címen. A korábbi évek anyagai a feltöltés haladtával folyamatosan fognak bekerülni a lejátszóba. Esetleges hibák jelzését, észreveteleket a Kapcsolat menüponton keresztül várjuk.
 • Gerinchálózati hiba
  2009. September 26.
  Ma reggel egy ideig nem volt elérhetõ a Magyar-Hon-Lap (se), valamilyen kimaradás volt a gerinchálózat felénk esõ végében. Remélhetõleg az illetékesek most már véglegesen kijavították a hibát. Az adásszünetért elnézést kérünk.
 • Karbantartás ma éjjel
  2009. September 15.
  Kedves Olvasóink! A mai napon (2009. szeptember 15.) 22 órai kezdettel tárhelyszolgáltatónk tájékoztatása szerint szerverünkön rendkívüli karbantartást végeznek, ezért várhatóan kb. 2-3 óra idõtartamban a Magyar-Hon-Lap nem lesz elérhetõ. Az "adásszünetért" szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
 • Twitter - csiripelünk
  2009. June 3.
  Pár napja a Magyar-Hon-Lap is felkerült a Twitterre, elérhetõek vagyunk a @mkdsz címen. A Twitterrõl bõvebben a Wikipédián, ill. valamivel közérthetõbben a Turulcsiripen olvashatunk. Az általunk elkövetett "csiripek" és "újracsiripek" RSS-feedje kikerült a kezdõlap alján látható RSS-dobozok közé is, bár egy Twitter-klienssel vagy a Twitter webes felületén (egyébként ezt használják a legkevesebben) keresztül egyszerûbben nyomon követhetõek vagyunk. SMS-en keresztüli követést senkinek nem javasoljuk. A honlap cikkeinek elérhetõsége természetesen automatikusan kikerül a Twitterre, ill. ami biztos: a @vatikan_va magyar nyelvû üzeneteit is újracsiripeljük (ezt jelzi az RT a szöveg elején - ReTweet). De bármilyen arra érdemes üzenetet továbbítani fogunk a követettektõl és idõnként valószínûleg felkerülnek egyéb -rövid- információk is majd a honlappal kapcsolatban. Természetesen a Twitter nem váltja ki a honlap olvasását, a jelenleg is mûködõ kommunikációs formák kiegészítéseként használjuk.
 • Lánclevelekrõl
  2009. May 14.
  Szeretnénk megkérni kedves olvasóinkat, hogy mielõtt bármilyen "küldd tovább" tipusú levelet továbbítanak a honlap címére, elõtte próbálják meg leellenõrizni annak tartalmát. Az esetek 99 százalékában a Google azonnal megfogja mutatni, hogy a levél tartalmának van-e bármilyen valós alapja. A levelek állításával ellentétben még soha senki a világon nem fizetett egy fillért sem pusztán azért senkinek, mert egy adott tartalmú levelet tobbszázszor/ezerszer körbeutaztattak a világhálón. Az egyetlen "hasznos" célja ezeknek a leveleknek a valós e-mail címek könnyû összegyüjtése, amely címeket azután a spammereknek értékesíthetnek. Ezen a linken egy 1997-ben (!) elindított, majd az idõk folyamán kibõvített és többször módosított lánclevélrõl olvashatunk. Maga a cikk négy évvel ezelõtti, de a levelet a mai napon is megkaptuk több példányban és így kb. 80 valódi e-mail címhez juthattunk volna hozzá - ha a levél nem került volna azonnal a kukába.
régebbi cikkek