Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
ENP-ED MAGYAR DELEGÁCIÓ
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Árkád Szépirodalmi és Mûvészeti folyóirat
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
A szabad vasárnapért
Kismama bérlet
MTI
Magyar Krónika

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

Ezen a napon...

 

 
 • Szent Hedvig sziléziai hercegnő
  2017. October 16.
  Ma van Szent Hedvig sziléziai hercegnő ünnepe, aki a mi Szent Erzsébetünk édesanyjának testvére. Az elmúlt héten bekapcsolódtunk lengyel testvéreink imaláncába, ahol egymillió ember imádkozott Lengyelország határain. Most lehet folytatni itthon, de lengyel testvéreinkkel közösen a Kútvölgyi Boldogasszony Engesztelő Kápolnában Sziléziai Szent Hedvig közbenjárást kérve nemzeteinkért, október 17-én délután 5 órakor. (XII.ker. Galgóczy út 45-49.)
 • Magyar-lengyel szentmise
  2017. October 11.
  Az elmúlt héten bekapcsolódtunk lengyel testvéreink imaláncába, ahol egymillió ember imádkozott Lengyelország határain. Most lehet folytatni itthon, de lengyel testvéreinkkel közösen a Kútvölgyi Boldogasszony Engesztelő Kápolnában Sziléziai Szent Hedvig közbenjárást kérve nemzeteinkért, október 17-én délután 5 órakor. (XII.ker. Galgóczy út 45-49.)
 • Magyarok Asszonya, királynéja
  2017. October 9.
  "...sajnálom, hogy arra a kérdésre, hogy hol a magyarok nemzeti kegyhelye, nem vágja rá valaki: Csíksomlyó. Nemzeti kegyhelyünk sok van, a nemzeti kegyhely azonban Csíksomlyó."
 • Kis nép is lehet nagy nemzet
  2017. October 4.
  Dr. Petheő Károly atya prédikációja 1956-ban három hónappal a forradalom kezdete előtt hangzott el.
 • Szabó Lőrinc 60
  2017. October 3.
  A Petőfi irodalmi Múzeum és az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszéke 2017. október 5-én és 6-án konferenciát szervez Szabó Lőrinc halálának 60. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
 • Hívom a családokat - 2017. október
  2017. October 1.
  "A Szeretet Istene tőlünk is azt várja el, hogy világosan és egyértelműen különböztessük meg a jót a rossztól, az igazat a hamistól. Felebarátjainkhoz azonban, még a legtörékenyebbekhez is, mindig irgalommal és gyengéd szeretettel közeledjünk.” - Bíró László püspök úr októberi levele.
 • Rekeszek
  2017. September 21.
  "Általánosságban korlát, falak, kerítés, gát, által képezett zárhely. Zárt hely tehát, de nem elzárt, bármikor kinyitható, a tartalma használható. És arra is jó, hogy óvja, s ha kell, el is rejtse a külvilág, a rosszakaratú, sanda szándék, a kandi szem elől a féltett tartalmat. Olykor el is feledkezhetünk róla, s talán sosem használjuk a benne felejtett értékeket. Ám van helyzet, amikor automatikusan kinyílik, és hihetetlen dolgokat eredményez felbukkanása."
 • Kőszegi krónika
  2017. September 18.
  "Egy különös naplót adott a kezembe a szombathelyi (pontosabban gencsapáti) Szülőföld kiadó vezetője. A vastag, 656 oldal terjedelmű könyv ezt a szerény címet viseli: Kőszegi krónika, 1938–1952, Székely László apátplébános feljegyzései." - Kabdebó Lóránt könyv ismertetője.
régebbi cikkek
 • 40 nap az életért
  2017. October 16.
  Magyarország is csatlakozott a "40 nap az életért" nemzetközi ökumenikus kezdeményezéshez, melynek keretében több mint negyven országban imádkozunk a megfogant babákért és az abortuszok számának csökkenéséért.
 • A józan ész pártján
  2017. October 11.
  "2018 tavasza nálunk egy más időtávú visszaemlékezést is megkíván. Választások lesznek, ami mindig egyfajta mérlegelés, az eltelt idő kiértékelése. A néhány éves és az évszázados történések egybevetése pedig érdekes és fontos következtetésekre ad alkalmat."
 • Testvér
  2017. October 7.
  "... megtanultam lassan, érő ésszel és kopaszodó, őszülő fejjel, hogy a testvér szónak más jelentése is van, hogy a családi köteléken túl is jelent valamit, sőt, olykor nagyon sokat is."
 • Popper, Soros és a vízivás
  2017. October 5.
  Soros György Karl Popper nyomán úgy véli, hogy minden nacionalizmus ártalmas. Ez olyasmi, mintha valaki egy árvíz után azt mondaná: nem iszunk többet vizet.
 • Szárnyaszegett békegalamb
  2017. September 29.
  "Bár nehéz nemet mondani arra, hogy a Duna-medencében élő nemzetek egymásra vannak utalva, ezért rendezniük kell egymással való vitáikat, mégis sokan reménytelen próbálkozásnak tartják az ezirányú igyekezetet."
 • Kételkedni jó
  2017. September 27.
  "... lehetünk bármilyen komolyan meggyőződve arról, hogy valami jó vagy rossz, igen gyakran ezt minden reális ismeret, azaz minden alap nélkül tesszük. Épp értelmiségi voltunk kívánja meg, hogy kétkedve fogadjunk minden megállapítást, s ne csatlakozzunk semmilyen érzelmekre alapozó véleményhez. "
 • Elnyomó népek ébresztése
  2017. September 23.
  Bécsnek 1914-ben kész receptje volt arra, hogy egy többnemzetiségű ország, birodalom kis népeit lázítsa. Hiszen az oszd meg és uralkodj elvét már nem kellett kitalálniuk, és a latin bölcsességet sikerrel próbálták ki többször is Magyarországon. Az ellenfél pedig sok népet gyűrt maga alá. Ám a nemzeti érzést még a cári elnyomás sem tudta felszámolni.
 • Az együttműködés korlátai
  2017. September 21.
  A kormányoldali és az ellenzéki sajtó egyik fő témája a töredezett ellenzék esetleges összefogása. Az ellenzék mintha gyógyírnak és titkos fegyvernek tartaná, s egyben megpróbálja a kormányoldal felé mumusnak feltüntetni.
régebbi cikkek
 • Októberi Új Misszió
  2017. October 8.
  Az Új Misszió katolikus folyóirat Egyházunk életéből közöl színes, érdekes információkat.
 • Meghívó - akadémiai székfoglalóra
  2017. September 28.
  A Szent István Tudományos Akadémián tartja Prokopp Mária és Boros János akadémiai székfoglalóját, október 2-án a Pázmány Péter Egyetemen.
 • Meghívó - Társulati esték
  2017. September 20.
  Solymosi László történész "SZENT LÁSZLÓ – AZ URALKODÓ ÉS A SZENT" címmel tart nyilvános előadást 2017. szeptember 25-én, hétfőn, 18 órától a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.
 • Fatima - 100 éve
  2017. September 15.
  A fatimai jelenések századik évfordulóján a budapesti "Fatimai Szűzanya" tiszteletére szentelt soroksári templomban ünnepi szentmisével és konferenciával ünnepelnek.
 • Meghívó könyvbemutatóra
  2017. September 15.
  Budapestre érkezik második magyarul megjelenő könyvének - Az 1956 – a magyar felkelés és a bolgár irodalom - bemutatójára Plamen Dojnov költő, drámaíró, irodalomtörténés.
 • Szeptemberi Új Misszió
  2017. September 8.
  Az Új Misszió katolikus folyóirat Egyházunk életéből közöl színes, érdekes információkat.
 • Józsa Judit Galéria szeptemberi programjai
  2017. September 3.
  Szeptember hónap folyamán változatos irodalmi, történelmi, zenei és képzőművészeti rendezvényekre várják a látogatókat. A klubestek ingyenesek!
 • Meghívó a 42. Jean Monnet estre
  2017. August 31.
  A Charta XXI Egyesület 2017. szeptember 11-én 18 órakor tartja a 42. „Jean Monnet” estet a Párbeszéd Házában (Budapest VIII. ker. Horánszky u. 20)
régebbi cikkek
 • Vigyázó szemünket most Prágára vessük
  2014. June 27.
  Bármilyen furcsa is, ez az írás névnapi üdvözlet K. László budapesti lakos részére. Továbbá jókívánság minden magyarnak.
 • Trianontól az unióig
  2014. June 26.
  Szlovákia s az itt élõ magyarság május 1-jétõl az EU tagja lesz. Más valósággal kell szembenéznünk, és más valóságot kell alakítanunk. Európa követte el a magyarság szétszóratását és meghurcoltatását. Most a mai Európa szedi fel a határköveket és a sorompókat.
 • Nem lehet elvágni azokat a gyökereket, amelyekbõl származunk
  2014. June 25.
  A nemzetközi sajtó elsõ helyen foglalkozik II. János Pál pápa június 20-ai, vasárnap déli, az Úrangyala elimádkozása után mondott szavaival, amelyeket anyanyelvén intézett a Szent Péter téren összegyûlt lengyel zarándokokhoz, kifejezve keserûségét amiatt, hogy az Európai Unió új alkotmányában nem szerepel sem a keresztény gyökerekre való utalás, sem Isten neve.
 • Kovács is felelõs a megromlott viszonyért
  2014. June 24.
  Magyarország külügyminiszterének és az MSZP elnökének komoly szerepe volt abban, hogy az MKP és a legnagyobb magyar kormánypárt viszonya megromlott.
 • Radikálisan új helyzet van a közéletben
  2014. June 23.
  "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nem zárkózik el az elõrehozott választásoktól sem - közölte Orbán Viktor egy kedd esti rádiómûsorban."
 • Weöres Sándor
  2014. June 22.
  101 évvel ezelõtt született Weöres Sándor költõ, mûfordító, drámaíró.
 • Tuniszi fõpásztor levele a nyugati keresztényekhez
  2014. June 20.
  Fouad Twal tuniszi püspök nyílt levélben fordult a nyugati keresztényekhez, hogy elmagyarázza: az iszlám válságos idõszakot vészel át, amelyre a keresztényeknek szeretettel és reménnyel, nem pedig háborúval kell válaszolniuk.
 • Milyen lesz az egyes államok súlya az Európai Tanácsban?
  2014. June 19.
  Látszólag számháború folyik Brüsszelben, de sokkal többrõl van szó. A közepes és a kis ország nem szeretnének kiszolgáltatottá válni az uniós nagyoknak.
régebbi cikkek
 • Üzemzavar
  2012. April 29.
  Kedves Olvasóink, mint észlelhették, kis idõre elérhetetlenné vált az mkdsz.hu (is). Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.
  A hiba lehetséges okáról egy majdani hivatalos közleményig részletesebben a http://hup.hu/node/114089 címen olvashatunk.
 • Tájékoztató rendkívüli üzemkiesésrõl!
  2011. December 6.
  A tárhelyszolgáltatónk tájékoztatása szerint az internet sávszélességet biztosító partner, a GTS Hungary Zrt hálózatában súlyos hálózati kimaradás tapasztalható, emiatt a szolgáltatásban részlegesen üzemkiesések lehetnek. A GTS Hungary Zrt szakemberei vizsgálják a problémát. Az üzemzavar elhárításáig olvasóink szíves türelmét kérjük.
 • Gmail bajok a külsõ POP3 postafiókokkal
  2010. June 6.
  Ezúton szeretnénk fehívni kedves olvasóink figyelmét egy napok óta tartó Gmail problémára. A hiba azokat érintheti, akik a Gmail-t úgy állították be, hogy az külsõ POP3 postafiókok leveleit is ellenõrizze (és letöltse).
 • Hangtár
  2010. January 28.
  A Magyar-Hon-Lapon 2009-ben és az idei évben ezidáig bemutatott hangfelvételeket elérhetõvé tettük "egyben" ezen a címen. A korábbi évek anyagai a feltöltés haladtával folyamatosan fognak bekerülni a lejátszóba. Esetleges hibák jelzését, észreveteleket a Kapcsolat menüponton keresztül várjuk.
 • Gerinchálózati hiba
  2009. September 26.
  Ma reggel egy ideig nem volt elérhetõ a Magyar-Hon-Lap (se), valamilyen kimaradás volt a gerinchálózat felénk esõ végében. Remélhetõleg az illetékesek most már véglegesen kijavították a hibát. Az adásszünetért elnézést kérünk.
 • Karbantartás ma éjjel
  2009. September 15.
  Kedves Olvasóink! A mai napon (2009. szeptember 15.) 22 órai kezdettel tárhelyszolgáltatónk tájékoztatása szerint szerverünkön rendkívüli karbantartást végeznek, ezért várhatóan kb. 2-3 óra idõtartamban a Magyar-Hon-Lap nem lesz elérhetõ. Az "adásszünetért" szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
 • Twitter - csiripelünk
  2009. June 3.
  Pár napja a Magyar-Hon-Lap is felkerült a Twitterre, elérhetõek vagyunk a @mkdsz címen. A Twitterrõl bõvebben a Wikipédián, ill. valamivel közérthetõbben a Turulcsiripen olvashatunk. Az általunk elkövetett "csiripek" és "újracsiripek" RSS-feedje kikerült a kezdõlap alján látható RSS-dobozok közé is, bár egy Twitter-klienssel vagy a Twitter webes felületén (egyébként ezt használják a legkevesebben) keresztül egyszerûbben nyomon követhetõek vagyunk. SMS-en keresztüli követést senkinek nem javasoljuk. A honlap cikkeinek elérhetõsége természetesen automatikusan kikerül a Twitterre, ill. ami biztos: a @vatikan_va magyar nyelvû üzeneteit is újracsiripeljük (ezt jelzi az RT a szöveg elején - ReTweet). De bármilyen arra érdemes üzenetet továbbítani fogunk a követettektõl és idõnként valószínûleg felkerülnek egyéb -rövid- információk is majd a honlappal kapcsolatban. Természetesen a Twitter nem váltja ki a honlap olvasását, a jelenleg is mûködõ kommunikációs formák kiegészítéseként használjuk.
 • Lánclevelekrõl
  2009. May 14.
  Szeretnénk megkérni kedves olvasóinkat, hogy mielõtt bármilyen "küldd tovább" tipusú levelet továbbítanak a honlap címére, elõtte próbálják meg leellenõrizni annak tartalmát. Az esetek 99 százalékában a Google azonnal megfogja mutatni, hogy a levél tartalmának van-e bármilyen valós alapja. A levelek állításával ellentétben még soha senki a világon nem fizetett egy fillért sem pusztán azért senkinek, mert egy adott tartalmú levelet tobbszázszor/ezerszer körbeutaztattak a világhálón. Az egyetlen "hasznos" célja ezeknek a leveleknek a valós e-mail címek könnyû összegyüjtése, amely címeket azután a spammereknek értékesíthetnek. Ezen a linken egy 1997-ben (!) elindított, majd az idõk folyamán kibõvített és többször módosított lánclevélrõl olvashatunk. Maga a cikk négy évvel ezelõtti, de a levelet a mai napon is megkaptuk több példányban és így kb. 80 valódi e-mail címhez juthattunk volna hozzá - ha a levél nem került volna azonnal a kukába.
régebbi cikkek
pendik escort antalya escort kartal escort maltepe escort
instagram wordpress download burun estetiği hacklink elektronik sigara hacklink satış