Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
MTI
Letölthető könyv:

Több írásból álló kötet, mintegy a közép-európai együttélés olvasókönyve.

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

Nyomtatás E-mail
További cikkek a kategóriában: Háttéranyagok
2006. February 16.
Két IGEN december ötödikén!

 

Népszavazás december 5-én

 

Ezen az oldalon azokat a cikkeket gyûjtjük csokorba, amelyek a decemberi népszavazáshoz kapcsolódnak.

 

"Meghagyom, szeretettel intvén mind az erdélyieket és magyarországi híveinket az egymás közt való szép egyezségre, atyafiúi szeretetre. Az erdélyieket, hogy Magyarországtól, ha más fejedelemségek alatt lesznek is, el ne szakadjanak. A Magyarországiakat, hogy az erdélyieket el ne taszítsák, tartsák õket atyafiknak, vérüknek."

Bocskai István fejedelem intelme 1606-ból

 • Egy nemzet kérelme egy kormánnyal ellentétben?
  Mi, akik a tengeren túlon a „tudományba merülve” sokszor csak közvetve értesülünk az otthoni eseményekrõl, most hitetlenkedve olvassuk, halljuk és sokszor látjuk, hogy kormányszintû kifogások is vannak a kettõs állampolgárság ellen. Ez nem csak hihetetlen és felháborító, hanem szerintünk természetellenes is. Ezért, a kettõs állampolgárság leghatározottabb támogatása mellett, röviden összefoglaljuk érveinket.

 • Felhívás
  Szervezzünk imaláncot a Kárpát-medencében december 3-án, pénteken 16.00-tól.

 • Szûrös, Pozsgay és Für igennel szavaz
  A Százak Tanácsa Közhasznú Egyesület tagjai a kétigenes népszavazáson két igennel voksolnak - derül ki az egyesület közleményébõl.

 •  A Kossuth Rádióban hallottuk
  A riporter kérdésére: A szavazók az igen és a nem pártiak részérõl is tényeket hallanak. Hogy döntsenek, melyik igaz, és melyik lesz jó nekik? - Cser Ágnes válaszolt.

 • Jogi érveket sorakoztat a Független Jogászfórum az igen szavazat mellett - mondta a Magyar Rádiónak Jakab István választmányi tag. Jakab István: „Az Alkotmány 6.§.3.bekezdésébõl indulunk ki, hogy a Magyar Köztársaság felelõsséget érez a határon kívül élõ magyar nemzetiségûek sorsáért. Sajnos, nem ezt tapasztaljuk, hanem a kormány-megnyilatkozások azt sugallják, hogy a 800 ezer magyar Magyarországra özönlése milyen terhet ró Magyarországra.”

 • Közterület-fenntartók tépkedik az IGEN-re buzdító plakátokat
  Fényképek tanúskodnak arról, hogy Budapesten, a XVI. kerületben IGEN szavazatra buzdító plakátokat tépkedtek le a közterület-fenntartók. A cég szóvivõje, Szegedi Péter elmondta: a Közterület-fenntartó Rt.-nek nincs ilyen utasítása, ezt csak a kerületi jegyzõ rendelhette el.

 • Nem érdemes Brüsszellel riogatni - Nemzeti hatáskor az állampolgárság szabályozása
  Az Európai Unióra hivatkozással nem lehet megtagadni a kettõs állampolgárság megadását. Az állampolgárság szabályozása a tagországok nemzeti hatáskörében történik. Ezt az Európai Parlament bel- és igazságügyi bizottságának néppárti koordinátora erõsítette meg egy mai tájékoztatón.

 • Szocialista kármentési esély 
  A Kossuth Rádió reggeli krónikájában elhangzott beszélgetésébõl kiderül, hogy a közvéleménykutatások nem igazolják, hogy a baloldali szavazók közül kevesebben támogatnák a kettõs állampolgárságot.

 • Meddig tart Gyurcsány hatalma?
  MSZP-n belül is megkérdõjelezik sokan elutasító politikáját. Nincs ugyanis ésszerû magyarázat arra, hogy miért kellene nemet mondania az MSZP-nek a határon túliak magyar állampolgárságára. A választók csak 2006-ban döntenek majd, az MSZP frakció azonban akár holnap is megvonhatja tõle a bizalmat.

 • Németh Miklós az IGEN-ek gyõzelmében bízik
  Nem az áttelepülést, hanem a biztonságos szülõföldön maradást segíti a kettõs állampolgárság Németh Miklós szerint. A volt miniszterelnök a Heti Válasznak azt mondta: ha ez lett volna a kampány fõ üzenete, nem pedig a szociális demagógia, az anyaországi magyarokat nem lehetett volna megfélemlíteni.

 • Tények és hazugságok a kórházprivatizációról
  Mi lesz a privatizáció után? Nem gyógyítják meg, aki nem tud fizetni. Megszûnik a hálapénz. Csak a nyereséges ágazatokat privatizálják. A kórházak helyén bevásárlóközpontok lesznek. Visszaállamosítják a jól mûködõ egészségügyi intézményeket. December 5-én a kórházprivatizációról dönt a nép. A kettõs állampolgárság után az Index a kórházprivatizációs kampányszlogeneknek járt után.

 • Az Újpest és a Fradi közösen kampányol az igenért
  "Magyar sportoló, ha szíve van - legyen bár újpesti, fradista, debreceni, gyõri, bárki -, az igenre teszi a voksot. Itt és most nincs klubérdek. Csak a haza érdeke van. És ti ott lesztek, mert mindig ott voltatok. Hajrá, Lilák, Hajrá, Magyarország! Harsogjon a lelátó, a zöld gyep: Igen, igen!" - áll a Újpest honlapján .

 • Gyõzött a józan ész! 
  Az MSZP társadalompolitikai tagozata
  közleményben kéri, hogy a párt hagyjon fel kampányával. A tagozat mindenkinek a lelkiismeretére bízza a döntést.

 • Vétkesek közt cinkos, aki néma
  A külföldön élõ románoknak, szerbeknek, horvátoknak vagy szlovákoknak az érintett államok részérõl automatikusan jár a kettõs állampolgársághoz való jog, mert õk románok, szerbek, horvátok vagy szlovákok. Magyarország jelenleg érvényben lévõ törvényei még a könnyített honosítás lehetõségét is megtagadja az utódállamokban élõ magyaroktól - írják a svájci magyarok.

 • Eltitkolták a hargitaiak levelét Bács-Kiskun Megye Közgyûlése elõtt
  A Bács-Kiskun Megyei Közgyûlést testvérmegyéje, Hargita kereste meg egy nyílt levélben és felkérte Balogh Lászlót, a közgyûlés MSZP-s elnökét, ösztönözze a megye választópolgárait, hogy szavazzanak igennel a kettõs állampolgárság kérdésében. Az elnök azt állítja, hogy nem tud a levélrõl. A hargitaiak levelét Szabó Károly alelnök õrzi az iratai között, aki ugyan szót kér a közgyûlésben, de nem kap, mert párttársa Balogh elnök lezárja a vitát.

 • Megkérdeztük:

 • Szécsény üzent: jó lenne, ha Gyurcsány igazat is mondana
  Áder János hétfõi napirend elõtti felszólalása.

 • A kormánypártok pénzkérdésnek tekintik a kettõs állampolgárságot - A Helsingin Sanomat finn napilap tárgyilagos hangnemben számol be a kettõs állampolgársággal kapcsolatos magyarországi népszavazás ügyérõl. E szerint a kormánykoalíció két pártja a Magyarországtól elcsatolt területek magyarságának problémáját pénzkérdésnek tekinti, míg az ellenzék pártjai szerint itt elsõsorban morális, emberiességi kérdésrõl van szó. (Finnország az Oroszország területén maradt finnségi népek /finn, karjalai, inkeri, stb./ fiai számára megadja a finn állampolgárságot, ha a négy nagyszülõ közül legalább az egyik bizonyíthatóan finn.) 

 • Tények és hazugságok a kettõs állampolgárságról
  Útlevél, tömeges elvándorlás, hontalan kárpátaljaiak, százmilliárdok, évtizedekre a hatalomba betonozott jobboldal. Utolsó hetéhez érkezett a kettõs állampolgárságról szóló, december 5-i népszavazás kampánya. Az Index összegyûjtötte a legnépszerûbb frázisokat, és utánajárt az igazságnak.

 • "Árok betemetés helyett árokba temetésre készül a kormány"
  Mi, tizenötmillióan magyarok! címmel kárpát-medencei ifjúsági rendezvénysorozat zajlott a hétvégén Esztergomban, abban a városban, ahol a magyarság múltja, kultúrája gyökerezik. A konferenciákon és kerekasztal-beszélgetéseken a határon túli fiatalok mondták el a magyarságról és a hazaszeretetrõl gondolataikat.

 • Majnek Antal munkácsi megyés püspök üzenete
  A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye nevében Majnek Antal megyés püspök az alábbi nyilatkozatot küldte a december 5-i, kettõs állampolgárságról szóló népszavazás kapcsán

 • Vajdasági mindennapok
  Szívszorító de egyben szívet melengetõ is, ahogy Papp Ferenc ragaszkodik szülõföldjéhez s ugyanakkor magyarságához is. Gondoljunk erre is december ötödikén.

 • MSzOSz riogatás
  A minap postaládánkba (és a környékünkön minden postaládába) bedobták egy szórólapot, úgy mond a nyugdíjasok tájékoztatására. Aláírók az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége, a Vasutas Szakszervezet Nyugdíjas Szervezete és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége. A szórólap szövege sok igazságot tartalmaz, de nem a valóságot.

 • Felhívás Székelyudvarhely testvértelepüléseinek polgáraihoz
  "Nekünk, székelyudvarhelyi polgároknak meggyõzõdésünk, hogy a magyar nemzet életében sorsfordító jelentõségû lesz a 2004. december 5-ei magyarországi népszavazás. Az anyaország polgárainak megadatott az a történelmi lehetõség, hogy bebizonyítsák: nem létezik magyar átok, a nemzet fontos pillanatokban igenis összefog. "

 • Orbán Viktor Miskolcra látogatott – „Nincs kockázata az igennek”
  Orbán Viktor országjárásának elsõ állomásán, Miskolcon elmondta: szerinte mindenképpen kompromisszumos megoldás születhet a kedvezményes honosítás, a kettõs állampolgárság kérdésében, mivel kétharmados törvényrõl van szó.

 • Magyarországi polgármesterek közös közleménye
  Mozgalom indult az IGEN-ért Magyarország polgármesterei körében. (A közlemény teljes szövege az aláíró polgármesterekkel együtt).

 • Lófõszékely volt a dédapám...
  "A magyar államnak fizettek adót a nagyszüleim. Én is csak Trianon okán születtem Romániában. Soha nem beszéltem más nyelvet, mint a magyart. Harcoltam a világháborúban magyar katonaként, ezért aztán három évig voltam hadifogságban az oroszoknál. 79 éve itt másodrendû állampolgárként kezelnek, mert magyar vagyok. "

 • Még nem volt olyan, hogy egy kormány a saját népe ellen kampányoljon
  Ülésezett a Kereszténydemokrata Néppárt Választmánya. A Választmány egyszerûsítette a párt alapszabályát és aktuális politikai kérdésekkel, elsõsorban a december 5-én tartandó népszavazással foglalkozott. A meghívott vendég ezúttal Áder János frakcióvezetõ volt. Az ülésrõl részletesen beszámolt a fideszfrakció.hu  

 •  Orbán Viktor:  Merjetek jót tenni! 
  Úgy tûnik, ma még nem tudunk válaszolni arra, ma még csak vitatkozni tudunk arról, kik is vagyunk, mi, magyarok valójában. Törött nemzetként újra és újra egy törött tükörben próbáljuk felismerni önmagunkat. Ezzel kezdte, de lelkesítõ gondolatokkal folytatta mai beszédét a Fidesz elnöke. Itt a teljes beszéd szövegét töltheted le. A Tallózóban rövid hír az összefogás napjáról.

 • Gombos
  Munkanaplónak is mondhatnánk M. Szabó Imrének ezt az írását, amely bepillantást enged a délvidéki magyar életbe. Rajtuk segítene a leginkább, ha magyar, s ezáltal európai polgárok lehetnének.

 • Az IGEN szavazatra buzdít  a vas megyei közgyûlés felhívása. A megye vezetõ testületében 21 fõ polgári és 19 kormánypárti képviselõ van. A szavazás elõtt a szocialista "hazafiak" kikapcsolták a szavazatszámláló rendszerüket. Találó a megjegyzés: MSZP azaz Magyar Szégyen Pártja. Ám szerencsére nem mindenütt ennyire pártkatonák ülnek a baloldali padsorokban. Szabolcs megyében is hasonló állásfoglalás született, s noha a polgári oldal kisebbségben van, mégis sikerült elfogadtatni az IGEN párti álláspontot. Nem ment el eddig az említett párt társadalompolitikai tagozatának vitanapján szereplõ Szili Katalin, a parlament elnöke, Kerényi György, a tagozat ügyvivõje valamint Kósa Ferenc és Alföldi Albert. Õk a tagozat vitanapján a nemzeten belüli párbeszéd fontosságát hangsúlyozták, és arra kérték a választókat, hogy a szavazáskor hallgassanak a lelkiismeretükre.

 • A Fõvárosi Választási Bizottság beadványok alapján megállapította: a kormány kampány-tevékenységet folytatott, amikor napilapokban és az MSZP kampányújságában fizetett hirdetésként megjelentette állásfoglalását. A törvény szerint pedig népszavazással kapcsolatban állami szerv nem foglalhat állást. Az FVB így három határozatban is elmarasztalta a kormányt a "jóhiszemû és rendeltetésszerû joggyakorlás" megsértése miatt. Az Országos Választási Bizottság ezzel szemben ugyanerre a törvényre hivatkozva elutasította a Fidesz és a Magyarok Világszövetsége hasonló beadványát. Mindenki láthatja, objektív és magas színvonalú nálunk a jogszolgáltatás.

 • Varázsoljuk éppé az összetört tükröt
  Orbán Viktor a már megszokott soktízezres tömeg elõtt beszélt a Városligetben. Volt kedves szava a baloldali szavazókhoz is, hiszen a népszavazás nem pártpolitikai kérdés.

 • 500 református pap jön igét hirdetni hazánkba
  A már pár hete felröppent hírt sokan sokféleképp fogadták. Az ATV televízió például megkérdezte nézõit, akik elutasították a népszavazási kampánynak ezt a forrását, s voltak, akik kacsának minõsítették azt. Ebbõl a cikkbõl kitûnik, nem az, sõt a nyilatkozó Pap Géza püspök úr szép bibliai idézetekkel támasztja alá az Igent.

 • Jókai Anna: Ima Magyarországért
  Öregisten, Nagyisten
       erõsíts a hitben
       hogy ami késik
       azért el nem múlik
       él még a Te nyájad bárha szõre hullik.
           (... csak csendesen, nem használ a lárma,
                 mostohaszülõk közt még árvább az árva)

 • Összetartozás SMS  
  A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség életre hívott egy sms-vonalat (06-20-414-0000; 00-36-20-414-0000), amelyen mindenki elmondhatja a véleményét a december 5-i népszavazásról.

 • Duray Miklós: a nem szavazat igen Trianonra    
  Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja ügyvezetõ alelnöke Gyõrött azt mondta: akik nemmel szavaznak a kettõs állampolgárságra december 5-én, azok igent mondanak a trianoni békeszerzõdésre.

 • Az igennek nincs kockázata, a  nem súlyos következményekkel jár
  Súlyos következményei lesznek, ha a többség nemmel szavaz a kettõs állampolgárságról szóló népszavazáson: egy lélektani fal épülhet fel határon inneni és túli magyarok között - jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön az Este címû televíziós mûsorban.

 • EDDSZ: Gyurcsányék riogatása alkotmányt sért - A Fidesz az OVB-hez fordul
  A Magyar Orvosi Kamara, az Egészségügyi Dolgzók Demokratikus Szakszervezete, valamint a Magyar Szociális Fórum egyaránt visszautasítja a kormány uszító kampányát a december 5-i népszavazással kapcsolatban. 

 • MKDSZ-KDNP plakát a népszavazásra  

 • Magyar sportolók az IGEN-ért
  Magyar állampolgárságot minden magyarnak - áll abban a közös nyilatkozatban, amelyet kilenc világhírû magyar sportoló, Balczó András, Grosics Gyula, Hargitay Andras, Kulcsar Gyozo, Mészöly Kálmán, Kásás Zoltán, Buzánszky Jenõ, Gergely Gábor, Ku Lajos írt alá a Magyarok Világszövetségének székházában. Úgy fogalmaztak: egész életükben a magyar színekért küzdöttek, és ebben a vissza nem térõ történelmi pillanatban hittel vallják, hogy a kettõs állampolgárságra IGEN-nel kell szavazni, és felhívnak mindenkit, hogy kövessék példájukat.

 • Újabb honlap a kettõs állampolgárságról  
  A Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézete, a Teleki László Intézet és a Budapesti Corvinus Egyetem Államigazgatási Kara Nemzetközi Jogi Tanszéke közös együttmûködésében útjára indult az elsõ tudományos igényességû honlap a kettõs állampolgárságról. Az internetes adatforrás feltöltésében magyarországi és külföldi jogászok, politológusok, szociológusok, történészek mûködnek közre.

 • EU: Magyar belügy a kettõs állampolgárság megadása  
  Az állampolgárság megadása a tagállamok felelõssége, abba nem szól bele az Európai Unió - közölte kedden az Európai Bizottság egyik szóvivõje.

 • Az összefogás parancsa
  Vasárnap egy lépéssel közelebb kerülhetünk a változáshoz. Be kell látnunk, hogy 2002-ben a választások után zsákutcába jutottunk, a hiszékenységünk áldozatai lettünk mindannyian. A választási ígéret az volt, hogy kevesebb munkával több pénzt lehet keresni, mert a munkaidõt 38 órára csökkentik, és mindenkinek megemelik a fizetését, még a kerítés is kolbászból lesz - mondta Orbán Viktor. "

 • Dr. Tomka Miklós egyetemi tanár írása a kettõs állampolgárságról
  "A kommunista kor jellemzõje, hogy felülrõl, valamilyen ideológiai vagy állami szempont alapján próbálta az embereknek megmondani, hogy nekik mi a jó. Úgy tûnik, a jelenlegi kormánypártok ugyanezt teszik, amikor nem akarják az érintettekre - a határon túli magyarokra - bízni a döntést, hanem õk akarják eldönteni, hogy a határon túliaknak mi a jó. "

 • Áder János válaszlevele Lendvai Ildikónak    
  "Mégis õszintén hiszem, hogy az emberek félrevezetését és oktalan riogatását a lelke mélyén Ön is elutasítja. Higgye el, jómagam ebben is osztozom Önnel. Ezért nem értem kérdéseit, amelyekben azzal vádolja a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, hogy bárkitõl is bármit elvenni szeretne. Épp ellenkezõleg, tisztelt frakcióvezetõ asszony. Adni szeretnénk."

 • Az elmúlt kormányok lehetõségei és tettei   
  Sem az Antall-, sem az Orbán-kormánynak nem volt meg az a parlamenti többsége, amely lehetõvé tette volna a határon túli magyarság ügyének a rendezését.

 • Képes beszéd   
  Két képeslap ad segítséget a magyar tragédia megértéséhez, és a helyes döntés meghozatalához.

 • "Erre a kormányra nincs szükségünk" - Cser Ágnes a KO-ban
  A HírTv Kérdések órájának vendége volt Cser Ágnes, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

 • Levél László Boglárnak  
  A nagyváradi Ady Endre gimnáziumból volt osztály- és iskolatársai nyílt levélben fordulnak a kormány-szóvivõhöz arra kérve õt támogassa a népszavazáson adandó IGEN választ.

 • Gyalogos zarándoklat indult a kettõs állampolgárságért   
  A nagyváradi székesegyházban tartott püspöki szentmise után indult Budapestre gyalogos zarándoklat a kettõs állampolgárságért.

 • A Szórványszervezetek Erdélyi Egyesületének üzenete  
  "Imádkozunk a Csíksomlyói Szûz-Máriához, hogy áldjon meg Benneteket, anyaországi magyar testvéreket, az értünk való döntés ajándékával! "

 • A NEM híveinek figyelmébe    
  Az újvidéki Magyar Szó körkérdésére az áttelepüléssel kapcsolatban mindössze 8 százaléknyian mondták, hogy áttelepülnének.

 • Gyimesi Fohász

 • Ha a hülyeséget pénzzé lehetne konvertálni, hát sokan milliárdosok lehetnének balgaságaik miatt.

 • "Ildikó asszony, ne tessék szamárságot beszélni!"
   A Hírtévé vendége a Fidesz elnöke, Orbán Viktor.

 • Félszáz vajdasági magyar civil szervezet levele Gyurcsányhoz

 • Magyarok, mint Szent-Mártonok
  Levél Erdélyországból.

 • Vérüket is adják
  Kárpátaljai magyarok vérüket adják Nyíregyházán.

 • Nyújts feléje védõ kart!
  Az Értékmegõrzõk Civil Szervezet  IGENt mond a kettõs állampolgárságra.

 • Cenzúrázott vallási mûsorok a közmédiában?
  A Magyar Televízió és a közszolgálati rádió is cenzúrázta az egyház mûsorait: akadályozta, hogy elhangozhasson a Magyarországi Református Egyház hivatalos álláspontja a kettõs állampolgárság ügyében.

 • Orbán Viktor: a népszavazás az állampolgárság visszaadásáról szól
  A népszavazáson a határon túli magyaroknak nem megadni, hanem visszaadni kellene a magyar állampolgárságot."Olyan emberekrõl beszélünk, akiknek valaha volt magyar állampolgársága vagy olyan emberekrõl, akiknek a felmenõi rendelkeztek magyar állampolgársággal, és ilyen értelemben most mi visszaadjuk nekik azt, amitõl korábban õket megfosztották" - hangsúlyozta a volt kormányfõ a Magyar Rádió Háttér címû mûsorában.

 • Erdélyiekkel az erdélyiek ellen
  Sánta kutya sorozat Tetten (hazugságon) érjük az MSZP-t. A párt ugyanis titokban kampányújságot készíttet erdélyiekkel az erdélyiek ellen. A kettõs állampolgárság leszavazására buzdító 16 oldalas kampányanyagot - az olcsóság miatt - Erdélyben nyomtattatták ki.

 •  Hazugságok kora
  Az írás alapján ítélje meg ki-ki, hogy hány kormány-közeli hazugsággal találkozik napjainkban.

 • Böjte Csaba atya nyílt levele
  "Többen is biztattak, hogy fogalmazzam meg a magam álláspontját az erdélyi magyarság kettõs állampolgárságával kapcsolatosan. Szeretettel, alázattal tettem eleget a felkérésnek."

 • Valódi tragédiát írnak Gyurcsányék
  A Gyurcsány-Hiller "álompáros" elterelni igyekszik a figyelmet arról, hogy ez a kormány, a törvényeket is lábbal tiporva, alantas és uszító kampányt folytat a határon túli magyarokkal szemben - hangsúlyozta Kövér László vezérszónok, az MSZP által kezdeményezett, "Új magyar nemzetpolitika belföldön és külföldön" címû parlamenti vitanapon, szerdán.

 • Padlás és szoba
  A kocka el van vetve, s én attól tartok, hogy az arculütést, az elutasítást kárörömmel, kajánul megmosolyogja majd körülöttünk a világ, amely nyugtázhatja: lélekben is szétszaggatva már a magyar! Itt csupán egy gesztusról lesz szó, amely nem arról szól, amirõl szó van! Hanem a további közérzetünkrõl, a magyar-magyar érzelmi, lelki együvétartozásról. Elutasítás esetén ellenszenv, gyûlölet, utálat költözik viszonzásul a határon túli magyarság lelkébe, és az akkor is megnyilvánul, amikor már mindnyájan az Európa Házban leszünk.

 • Ötszáz református lelkész érkezik Magyarországra az 'igen-ért'
  Mintegy ötszáz határon túli magyar református lelkész hirdet igét november 28-án és december 5-én a magyarországi templomokban. Errõl a Kárpát-medencei Református Generális Konvent Elnöksége döntött a kettõs állampolgárságról szóló népszavazás kapcsán szerdán Beregdarócon.

 • Gyurcsániáda 2.
  A Szatmári Friss Újság valóban friss volt, azon frissiben reagált Gyurcsány Ferencnek kedden sugárzott Kossuth rádióbeli interjújára. Az alábbiakban ezt a cikket ismertetjük.

 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pásztorlevele
  'A magyar nemzetért érzett erkölcsi felelõsségünk és elkötelezettségünk tudatában arra kérjük a magyar katolikus hívõket és minden magyar honfitársunkat, hogy a népszavazáson való részvételével és IGEN szavazatával legyen részese ennek a történelmi összefogásnak, és támogassa ezt az új nemzetegyesítést.' - írják a püspökök a pásztorlevélben, melyet a magyarországi katolikus templomokban november 28-án olvasnak majd fel .

 • Egy röplap, és ami mögötte van...
  Pontosabban, egy MSZP-s röplap! A Gondola internetportál információi szerint Budapest XVII. kerületében szorgos kezek a mellékelt szórólapot terítik. 

 • Sokadszor a kettõs állampolgárságról
  A népszavazást elrendelõk tükröt tartanak a politikusok és pártok elé. Némelyek a tükröt akarják összetörni, s nem veszik észre, hogy egyben nemzettársaik millióinak szívét törik ezzel össze. Már a vita ténye is szégyen.

 • Ideje észhez térni
  "Ha sikerül aktivizálnia a „költségérzékeny” választók tömegeit, nemleges válasz születhet. Ezzel diadalt aratnának az ellenzék felett, ám minden eddiginél mélyebbre ásnák a politikai árkokat." - írja a Világgazdaság egy cikkében. A cikket írásunkban Surján László kommentálta.

 • Az anyaországi magyarok figyelmébe
  Akár a kormánypártoknak is ajánlhatnánk Budai Ilona balladáját a kegyetlen anyáról, de mintha nem értenék.

 • Magyar--magyar párbeszéd a kettõs állampolgárságról
  "Számolnunk kell azzal is, hogy vannak, akik számára az európai integráció csak hosszú évek múlva valósul meg. Nekünk addig is választ kell találnunk az ilyen országokban élõ sok százezer magyar problémájára."

 • Orbán Viktor: Nem lehet kilóra mérni a határon túli magyarokat
  A kettõs állampolgárságról szóló december 5-i népszavazás a magyarság erkölcsi minõségét is meghatározó referendum – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt Szabad Európa Központjának szombati tanácskozásán. Ebben a kérdésben nem lehet üzletemberként kilóra mérni a határon túli magyarokat – hívta fel a figyelmet, majd kifejezte abbéli bizalmát, hogy ha nem is hibátlan, de mégis „jobbfajta népség a magyar".

 • A „NA ÉS”-tõl a „NA NÁ”-n át a „NA NE”-ig 
  A népszavazás tarthatatlan toposzairól és arról, hogy Gyurcsány mindent egy lapra tett föl. Interjú Dr. Surján Lászlóval, akinek minisztersége óta a társadalombiztosításban való részvétel nem kapcsolódik automatikusan az állampolgársághoz.

 • Érvek a hazugságáradat ellen
  A kettõs állampolgárság megadása a határon túli magyaroknak egyetlen fillérrel sem terheli meg a költségvetést.

 • Az egyházak nem támogatják a profitorientált kórház-privatizációt
  A magyarországi egészségügyi létesítmények privatizációjáról tanácskozott a Keresztény Közéleti Akadémia Alapítvány.

 • Négy református püspök - IGEN
  "... azzal, hogy igen-nel szavazunk, arra kötelezzük a magyar törvényhozást, hogy teremtse meg a kettõs állampolgárság törvényi hátterét és pontosan dolgozza ki annak minden feltételét."

 • "NYÚJTS FELÉJE VÉDÕ KART!"
  A felhívás szövegét a  http://nepszavazas.lapja.hu/ oldalon találtuk. Ez egyben egy "Honlap-ajánló" is.

 • Nyílt levél Hiller István miniszternek
  "Háromszék magyarsága ma is úgy gondolja, hogy neki még van dolga a világnak ezen a táján. Õrzi tovább egy régi ország képzeletbeli határait, a régi dicsõséget, úgy is mondhatnám a Nemzet határait. Ugyanis ez a megbízatás régebbi, mint a pártpolitika. Ez a Nemzet érdeke." - írja Demeter János Kovászna Megye Közgyûlésének Elnöke.

 • Az EU nem támaszt kifogást a kettõs állampolgárság ellen
  Az Európai Uniónak nincs az állampolgárságra vonatkozó szabályozása, és nem támaszt feltételeket ezzel kapcsolatban. Ezt az Európai Bizottság bel- és igazságügyi szóvivõje jelentette ki. Valamennyi ország maga döntheti el, kinek ad állampolgárságot, aki viszont egy uniós tagállam ilyen dokumentumával rendelkezik, azt Brüsszel is uniós állampolgárként ismeri el.

 • TÉVHITEK    
  Mindenféle ál- és rémhírek lábra-kaptak a kettõs állampolgárságról való napszavazással kapcsolatban. Ezek közül ismertetünk néhányat a cáfolatukkal együtt. Kéretik terjeszteni!

 • Ribár Béla levele    
  Dr. Ribár Bélának, a Szerb Tudományos Akadémia r. tagjának, egyetemi tanárnak levele hozzánk, anyaországi magyarokhoz: menjünk el szavazni és mondjunk IGEN-t.

 • Kelemen Mária felhívása  
  Kelemen Mária, a Nagyváradi Anna Nõszövetség elnökének segélykérõ felhívása.

 • Medián: a többség igennel szavazna a népszavazási kérdésekre
  A közvélemény nagy része nem látja tisztán a decemberi népszavazás lehetséges következményeit, ezzel együtt a többség a kettõs állampolgárságot, illetve a kórházak magánosításának megtiltását is támogatja - derül ki a HVG megbízásából készített Medián-felmérésbõl. A kérdés az, eredményes lesz-e a népszavazás.

 • A kormány kampányol, és hazudik    

  Jobb esetben az igazságügyi miniszter nem ismeri az Alkotmánybíróság ítéleteit. Az újonnan kinevezett miniszter a december 5-i népszavazás kapcsán a párizsi békeszerzõdést emlegette,

 • Németh Zsolt: Magyarországnak egy forintjába sem kerülne az IGEN
  A kettõs állampolgárság megadása egy forintjába se kerülne a magyar kormánynak és a magyar társadalomnak. A kettõs állampolgárság révén megtörténne a magyar nemzet szellemi újraegyesítése - nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek Háromszéken Németh Zsolt, a Fidesz külpolitikai kabinetjének vezetõje.

 • Kasza József nyílt levele Gyurcsán Ferenchez

 • Szót kér az EKOSZ

 • Levélváltás - a népszavazásokról

 • Nemnemsoha
  "...amikor a NATO- és az EU-csatlakozásról kellett szavazni, akkor a drága választók mind-mind puszipajtások voltak a megfelelõ információval, színes térképekkel a párnájuk alatt aludtak, ötven-száz évre elõre lemodellezték a családi PC-n az uniós jövõt, és mindannyian ötösre feleltek uniótanból."

 • A külföldön tartózkodó magyar állampolgárok részvétele a december 5-i népszavazáson és más információk


 
instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram Ankara Escort Ankara escort Eryaman Escort Keciören Escort istanbul Escort Beşiktaş Escort beylikdüzü escort Ataşehir Escort Beylikdüzü Escort Beylikdüzü Escort Ankara Escort Ankara Escort Beylikdüzü Escort izmir Escort Bahçeşehir Escort http://www.ankaraal.com/ Kadıköy Escort Ankara Escort ankara escort İstanbul Escort Ataşehir Escort Taksim Escort Sincan Escort Çankaya Escort İzmir Escort şişli escort Kartal Escort Antalya escort Bahçeşehir Escort ankara escort Maltepe Escort Altyazılı Porno Kurtköy Escort Pendik escort sarışın porno Bakırköy Escort Ataköy Escort Halkalı Escort Bayan Şirinevler Escort Bayan Şişli Escort Esenyurt Escort Etiler Escort pendik escort Pendik Escort Eros Porno Altyazılı Porno escort ankara bayan Kartal Escort Ataşehir escort Bostancı Escort türk porno Ataşehir Escort Kadıköy Escort Anadolu Yakası Escort Kadıköy Escort Bostancı Escort Göztepe Escort acıbadem escort Kadıköy Escort Bostancı Escort bayan Ataşehir escort Şerifali Escort Tuzla Escort Şerifali Escort Pendik Escort Escort Bayan Kartal Escort Pendik Escort Kadıköy escort Pendik Escort Kartal Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Pendik Escort Nişantaşı Escort sex hattı mersin escort bahis siteleri bedava bonus bedava bonus veren bahis siteleri pokerqq.club betpas restbet süpertotobet betboo Bahis Forum Bet Forum Deneme Bonusu
c99 shell hacklink hacklink al istanbul evden eve nakliyat hacklink Google