Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
BDSZ
Európai Néppárt
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
MTI

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

Nyomtatás E-mail
További cikkek a kategóriában: Háttéranyagok
2006. February 16.
Két IGEN december ötödikén!

 

Népszavazás december 5-én

 

Ezen az oldalon azokat a cikkeket gyûjtjük csokorba, amelyek a decemberi népszavazáshoz kapcsolódnak.

 

"Meghagyom, szeretettel intvén mind az erdélyieket és magyarországi híveinket az egymás közt való szép egyezségre, atyafiúi szeretetre. Az erdélyieket, hogy Magyarországtól, ha más fejedelemségek alatt lesznek is, el ne szakadjanak. A Magyarországiakat, hogy az erdélyieket el ne taszítsák, tartsák õket atyafiknak, vérüknek."

Bocskai István fejedelem intelme 1606-ból

 • Egy nemzet kérelme egy kormánnyal ellentétben?
  Mi, akik a tengeren túlon a „tudományba merülve” sokszor csak közvetve értesülünk az otthoni eseményekrõl, most hitetlenkedve olvassuk, halljuk és sokszor látjuk, hogy kormányszintû kifogások is vannak a kettõs állampolgárság ellen. Ez nem csak hihetetlen és felháborító, hanem szerintünk természetellenes is. Ezért, a kettõs állampolgárság leghatározottabb támogatása mellett, röviden összefoglaljuk érveinket.

 • Felhívás
  Szervezzünk imaláncot a Kárpát-medencében december 3-án, pénteken 16.00-tól.

 • Szûrös, Pozsgay és Für igennel szavaz
  A Százak Tanácsa Közhasznú Egyesület tagjai a kétigenes népszavazáson két igennel voksolnak - derül ki az egyesület közleményébõl.

 •  A Kossuth Rádióban hallottuk
  A riporter kérdésére: A szavazók az igen és a nem pártiak részérõl is tényeket hallanak. Hogy döntsenek, melyik igaz, és melyik lesz jó nekik? - Cser Ágnes válaszolt.

 • Jogi érveket sorakoztat a Független Jogászfórum az igen szavazat mellett - mondta a Magyar Rádiónak Jakab István választmányi tag. Jakab István: „Az Alkotmány 6.§.3.bekezdésébõl indulunk ki, hogy a Magyar Köztársaság felelõsséget érez a határon kívül élõ magyar nemzetiségûek sorsáért. Sajnos, nem ezt tapasztaljuk, hanem a kormány-megnyilatkozások azt sugallják, hogy a 800 ezer magyar Magyarországra özönlése milyen terhet ró Magyarországra.”

 • Közterület-fenntartók tépkedik az IGEN-re buzdító plakátokat
  Fényképek tanúskodnak arról, hogy Budapesten, a XVI. kerületben IGEN szavazatra buzdító plakátokat tépkedtek le a közterület-fenntartók. A cég szóvivõje, Szegedi Péter elmondta: a Közterület-fenntartó Rt.-nek nincs ilyen utasítása, ezt csak a kerületi jegyzõ rendelhette el.

 • Nem érdemes Brüsszellel riogatni - Nemzeti hatáskor az állampolgárság szabályozása
  Az Európai Unióra hivatkozással nem lehet megtagadni a kettõs állampolgárság megadását. Az állampolgárság szabályozása a tagországok nemzeti hatáskörében történik. Ezt az Európai Parlament bel- és igazságügyi bizottságának néppárti koordinátora erõsítette meg egy mai tájékoztatón.

 • Szocialista kármentési esély 
  A Kossuth Rádió reggeli krónikájában elhangzott beszélgetésébõl kiderül, hogy a közvéleménykutatások nem igazolják, hogy a baloldali szavazók közül kevesebben támogatnák a kettõs állampolgárságot.

 • Meddig tart Gyurcsány hatalma?
  MSZP-n belül is megkérdõjelezik sokan elutasító politikáját. Nincs ugyanis ésszerû magyarázat arra, hogy miért kellene nemet mondania az MSZP-nek a határon túliak magyar állampolgárságára. A választók csak 2006-ban döntenek majd, az MSZP frakció azonban akár holnap is megvonhatja tõle a bizalmat.

 • Németh Miklós az IGEN-ek gyõzelmében bízik
  Nem az áttelepülést, hanem a biztonságos szülõföldön maradást segíti a kettõs állampolgárság Németh Miklós szerint. A volt miniszterelnök a Heti Válasznak azt mondta: ha ez lett volna a kampány fõ üzenete, nem pedig a szociális demagógia, az anyaországi magyarokat nem lehetett volna megfélemlíteni.

 • Tények és hazugságok a kórházprivatizációról
  Mi lesz a privatizáció után? Nem gyógyítják meg, aki nem tud fizetni. Megszûnik a hálapénz. Csak a nyereséges ágazatokat privatizálják. A kórházak helyén bevásárlóközpontok lesznek. Visszaállamosítják a jól mûködõ egészségügyi intézményeket. December 5-én a kórházprivatizációról dönt a nép. A kettõs állampolgárság után az Index a kórházprivatizációs kampányszlogeneknek járt után.

 • Az Újpest és a Fradi közösen kampányol az igenért
  "Magyar sportoló, ha szíve van - legyen bár újpesti, fradista, debreceni, gyõri, bárki -, az igenre teszi a voksot. Itt és most nincs klubérdek. Csak a haza érdeke van. És ti ott lesztek, mert mindig ott voltatok. Hajrá, Lilák, Hajrá, Magyarország! Harsogjon a lelátó, a zöld gyep: Igen, igen!" - áll a Újpest honlapján .

 • Gyõzött a józan ész! 
  Az MSZP társadalompolitikai tagozata
  közleményben kéri, hogy a párt hagyjon fel kampányával. A tagozat mindenkinek a lelkiismeretére bízza a döntést.

 • Vétkesek közt cinkos, aki néma
  A külföldön élõ románoknak, szerbeknek, horvátoknak vagy szlovákoknak az érintett államok részérõl automatikusan jár a kettõs állampolgársághoz való jog, mert õk románok, szerbek, horvátok vagy szlovákok. Magyarország jelenleg érvényben lévõ törvényei még a könnyített honosítás lehetõségét is megtagadja az utódállamokban élõ magyaroktól - írják a svájci magyarok.

 • Eltitkolták a hargitaiak levelét Bács-Kiskun Megye Közgyûlése elõtt
  A Bács-Kiskun Megyei Közgyûlést testvérmegyéje, Hargita kereste meg egy nyílt levélben és felkérte Balogh Lászlót, a közgyûlés MSZP-s elnökét, ösztönözze a megye választópolgárait, hogy szavazzanak igennel a kettõs állampolgárság kérdésében. Az elnök azt állítja, hogy nem tud a levélrõl. A hargitaiak levelét Szabó Károly alelnök õrzi az iratai között, aki ugyan szót kér a közgyûlésben, de nem kap, mert párttársa Balogh elnök lezárja a vitát.

 • Megkérdeztük:

 • Szécsény üzent: jó lenne, ha Gyurcsány igazat is mondana
  Áder János hétfõi napirend elõtti felszólalása.

 • A kormánypártok pénzkérdésnek tekintik a kettõs állampolgárságot - A Helsingin Sanomat finn napilap tárgyilagos hangnemben számol be a kettõs állampolgársággal kapcsolatos magyarországi népszavazás ügyérõl. E szerint a kormánykoalíció két pártja a Magyarországtól elcsatolt területek magyarságának problémáját pénzkérdésnek tekinti, míg az ellenzék pártjai szerint itt elsõsorban morális, emberiességi kérdésrõl van szó. (Finnország az Oroszország területén maradt finnségi népek /finn, karjalai, inkeri, stb./ fiai számára megadja a finn állampolgárságot, ha a négy nagyszülõ közül legalább az egyik bizonyíthatóan finn.) 

 • Tények és hazugságok a kettõs állampolgárságról
  Útlevél, tömeges elvándorlás, hontalan kárpátaljaiak, százmilliárdok, évtizedekre a hatalomba betonozott jobboldal. Utolsó hetéhez érkezett a kettõs állampolgárságról szóló, december 5-i népszavazás kampánya. Az Index összegyûjtötte a legnépszerûbb frázisokat, és utánajárt az igazságnak.

 • "Árok betemetés helyett árokba temetésre készül a kormány"
  Mi, tizenötmillióan magyarok! címmel kárpát-medencei ifjúsági rendezvénysorozat zajlott a hétvégén Esztergomban, abban a városban, ahol a magyarság múltja, kultúrája gyökerezik. A konferenciákon és kerekasztal-beszélgetéseken a határon túli fiatalok mondták el a magyarságról és a hazaszeretetrõl gondolataikat.

 • Majnek Antal munkácsi megyés püspök üzenete
  A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye nevében Majnek Antal megyés püspök az alábbi nyilatkozatot küldte a december 5-i, kettõs állampolgárságról szóló népszavazás kapcsán

 • Vajdasági mindennapok
  Szívszorító de egyben szívet melengetõ is, ahogy Papp Ferenc ragaszkodik szülõföldjéhez s ugyanakkor magyarságához is. Gondoljunk erre is december ötödikén.

 • MSzOSz riogatás
  A minap postaládánkba (és a környékünkön minden postaládába) bedobták egy szórólapot, úgy mond a nyugdíjasok tájékoztatására. Aláírók az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége, a Vasutas Szakszervezet Nyugdíjas Szervezete és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége. A szórólap szövege sok igazságot tartalmaz, de nem a valóságot.

 • Felhívás Székelyudvarhely testvértelepüléseinek polgáraihoz
  "Nekünk, székelyudvarhelyi polgároknak meggyõzõdésünk, hogy a magyar nemzet életében sorsfordító jelentõségû lesz a 2004. december 5-ei magyarországi népszavazás. Az anyaország polgárainak megadatott az a történelmi lehetõség, hogy bebizonyítsák: nem létezik magyar átok, a nemzet fontos pillanatokban igenis összefog. "

 • Orbán Viktor Miskolcra látogatott – „Nincs kockázata az igennek”
  Orbán Viktor országjárásának elsõ állomásán, Miskolcon elmondta: szerinte mindenképpen kompromisszumos megoldás születhet a kedvezményes honosítás, a kettõs állampolgárság kérdésében, mivel kétharmados törvényrõl van szó.

 • Magyarországi polgármesterek közös közleménye
  Mozgalom indult az IGEN-ért Magyarország polgármesterei körében. (A közlemény teljes szövege az aláíró polgármesterekkel együtt).

 • Lófõszékely volt a dédapám...
  "A magyar államnak fizettek adót a nagyszüleim. Én is csak Trianon okán születtem Romániában. Soha nem beszéltem más nyelvet, mint a magyart. Harcoltam a világháborúban magyar katonaként, ezért aztán három évig voltam hadifogságban az oroszoknál. 79 éve itt másodrendû állampolgárként kezelnek, mert magyar vagyok. "

 • Még nem volt olyan, hogy egy kormány a saját népe ellen kampányoljon
  Ülésezett a Kereszténydemokrata Néppárt Választmánya. A Választmány egyszerûsítette a párt alapszabályát és aktuális politikai kérdésekkel, elsõsorban a december 5-én tartandó népszavazással foglalkozott. A meghívott vendég ezúttal Áder János frakcióvezetõ volt. Az ülésrõl részletesen beszámolt a fideszfrakció.hu  

 •  Orbán Viktor:  Merjetek jót tenni! 
  Úgy tûnik, ma még nem tudunk válaszolni arra, ma még csak vitatkozni tudunk arról, kik is vagyunk, mi, magyarok valójában. Törött nemzetként újra és újra egy törött tükörben próbáljuk felismerni önmagunkat. Ezzel kezdte, de lelkesítõ gondolatokkal folytatta mai beszédét a Fidesz elnöke. Itt a teljes beszéd szövegét töltheted le. A Tallózóban rövid hír az összefogás napjáról.

 • Gombos
  Munkanaplónak is mondhatnánk M. Szabó Imrének ezt az írását, amely bepillantást enged a délvidéki magyar életbe. Rajtuk segítene a leginkább, ha magyar, s ezáltal európai polgárok lehetnének.

 • Az IGEN szavazatra buzdít  a vas megyei közgyûlés felhívása. A megye vezetõ testületében 21 fõ polgári és 19 kormánypárti képviselõ van. A szavazás elõtt a szocialista "hazafiak" kikapcsolták a szavazatszámláló rendszerüket. Találó a megjegyzés: MSZP azaz Magyar Szégyen Pártja. Ám szerencsére nem mindenütt ennyire pártkatonák ülnek a baloldali padsorokban. Szabolcs megyében is hasonló állásfoglalás született, s noha a polgári oldal kisebbségben van, mégis sikerült elfogadtatni az IGEN párti álláspontot. Nem ment el eddig az említett párt társadalompolitikai tagozatának vitanapján szereplõ Szili Katalin, a parlament elnöke, Kerényi György, a tagozat ügyvivõje valamint Kósa Ferenc és Alföldi Albert. Õk a tagozat vitanapján a nemzeten belüli párbeszéd fontosságát hangsúlyozták, és arra kérték a választókat, hogy a szavazáskor hallgassanak a lelkiismeretükre.

 • A Fõvárosi Választási Bizottság beadványok alapján megállapította: a kormány kampány-tevékenységet folytatott, amikor napilapokban és az MSZP kampányújságában fizetett hirdetésként megjelentette állásfoglalását. A törvény szerint pedig népszavazással kapcsolatban állami szerv nem foglalhat állást. Az FVB így három határozatban is elmarasztalta a kormányt a "jóhiszemû és rendeltetésszerû joggyakorlás" megsértése miatt. Az Országos Választási Bizottság ezzel szemben ugyanerre a törvényre hivatkozva elutasította a Fidesz és a Magyarok Világszövetsége hasonló beadványát. Mindenki láthatja, objektív és magas színvonalú nálunk a jogszolgáltatás.

 • Varázsoljuk éppé az összetört tükröt
  Orbán Viktor a már megszokott soktízezres tömeg elõtt beszélt a Városligetben. Volt kedves szava a baloldali szavazókhoz is, hiszen a népszavazás nem pártpolitikai kérdés.

 • 500 református pap jön igét hirdetni hazánkba
  A már pár hete felröppent hírt sokan sokféleképp fogadták. Az ATV televízió például megkérdezte nézõit, akik elutasították a népszavazási kampánynak ezt a forrását, s voltak, akik kacsának minõsítették azt. Ebbõl a cikkbõl kitûnik, nem az, sõt a nyilatkozó Pap Géza püspök úr szép bibliai idézetekkel támasztja alá az Igent.

 • Jókai Anna: Ima Magyarországért
  Öregisten, Nagyisten
       erõsíts a hitben
       hogy ami késik
       azért el nem múlik
       él még a Te nyájad bárha szõre hullik.
           (... csak csendesen, nem használ a lárma,
                 mostohaszülõk közt még árvább az árva)

 • Összetartozás SMS  
  A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség életre hívott egy sms-vonalat (06-20-414-0000; 00-36-20-414-0000), amelyen mindenki elmondhatja a véleményét a december 5-i népszavazásról.

 • Duray Miklós: a nem szavazat igen Trianonra    
  Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja ügyvezetõ alelnöke Gyõrött azt mondta: akik nemmel szavaznak a kettõs állampolgárságra december 5-én, azok igent mondanak a trianoni békeszerzõdésre.

 • Az igennek nincs kockázata, a  nem súlyos következményekkel jár
  Súlyos következményei lesznek, ha a többség nemmel szavaz a kettõs állampolgárságról szóló népszavazáson: egy lélektani fal épülhet fel határon inneni és túli magyarok között - jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön az Este címû televíziós mûsorban.

 • EDDSZ: Gyurcsányék riogatása alkotmányt sért - A Fidesz az OVB-hez fordul
  A Magyar Orvosi Kamara, az Egészségügyi Dolgzók Demokratikus Szakszervezete, valamint a Magyar Szociális Fórum egyaránt visszautasítja a kormány uszító kampányát a december 5-i népszavazással kapcsolatban. 

 • MKDSZ-KDNP plakát a népszavazásra  

 • Magyar sportolók az IGEN-ért
  Magyar állampolgárságot minden magyarnak - áll abban a közös nyilatkozatban, amelyet kilenc világhírû magyar sportoló, Balczó András, Grosics Gyula, Hargitay Andras, Kulcsar Gyozo, Mészöly Kálmán, Kásás Zoltán, Buzánszky Jenõ, Gergely Gábor, Ku Lajos írt alá a Magyarok Világszövetségének székházában. Úgy fogalmaztak: egész életükben a magyar színekért küzdöttek, és ebben a vissza nem térõ történelmi pillanatban hittel vallják, hogy a kettõs állampolgárságra IGEN-nel kell szavazni, és felhívnak mindenkit, hogy kövessék példájukat.

 • Újabb honlap a kettõs állampolgárságról  
  A Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézete, a Teleki László Intézet és a Budapesti Corvinus Egyetem Államigazgatási Kara Nemzetközi Jogi Tanszéke közös együttmûködésében útjára indult az elsõ tudományos igényességû honlap a kettõs állampolgárságról. Az internetes adatforrás feltöltésében magyarországi és külföldi jogászok, politológusok, szociológusok, történészek mûködnek közre.

 • EU: Magyar belügy a kettõs állampolgárság megadása  
  Az állampolgárság megadása a tagállamok felelõssége, abba nem szól bele az Európai Unió - közölte kedden az Európai Bizottság egyik szóvivõje.

 • Az összefogás parancsa
  Vasárnap egy lépéssel közelebb kerülhetünk a változáshoz. Be kell látnunk, hogy 2002-ben a választások után zsákutcába jutottunk, a hiszékenységünk áldozatai lettünk mindannyian. A választási ígéret az volt, hogy kevesebb munkával több pénzt lehet keresni, mert a munkaidõt 38 órára csökkentik, és mindenkinek megemelik a fizetését, még a kerítés is kolbászból lesz - mondta Orbán Viktor. "

 • Dr. Tomka Miklós egyetemi tanár írása a kettõs állampolgárságról
  "A kommunista kor jellemzõje, hogy felülrõl, valamilyen ideológiai vagy állami szempont alapján próbálta az embereknek megmondani, hogy nekik mi a jó. Úgy tûnik, a jelenlegi kormánypártok ugyanezt teszik, amikor nem akarják az érintettekre - a határon túli magyarokra - bízni a döntést, hanem õk akarják eldönteni, hogy a határon túliaknak mi a jó. "

 • Áder János válaszlevele Lendvai Ildikónak    
  "Mégis õszintén hiszem, hogy az emberek félrevezetését és oktalan riogatását a lelke mélyén Ön is elutasítja. Higgye el, jómagam ebben is osztozom Önnel. Ezért nem értem kérdéseit, amelyekben azzal vádolja a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, hogy bárkitõl is bármit elvenni szeretne. Épp ellenkezõleg, tisztelt frakcióvezetõ asszony. Adni szeretnénk."

 • Az elmúlt kormányok lehetõségei és tettei   
  Sem az Antall-, sem az Orbán-kormánynak nem volt meg az a parlamenti többsége, amely lehetõvé tette volna a határon túli magyarság ügyének a rendezését.

 • Képes beszéd   
  Két képeslap ad segítséget a magyar tragédia megértéséhez, és a helyes döntés meghozatalához.

 • "Erre a kormányra nincs szükségünk" - Cser Ágnes a KO-ban
  A HírTv Kérdések órájának vendége volt Cser Ágnes, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

 • Levél László Boglárnak  
  A nagyváradi Ady Endre gimnáziumból volt osztály- és iskolatársai nyílt levélben fordulnak a kormány-szóvivõhöz arra kérve õt támogassa a népszavazáson adandó IGEN választ.

 • Gyalogos zarándoklat indult a kettõs állampolgárságért   
  A nagyváradi székesegyházban tartott püspöki szentmise után indult Budapestre gyalogos zarándoklat a kettõs állampolgárságért.

 • A Szórványszervezetek Erdélyi Egyesületének üzenete  
  "Imádkozunk a Csíksomlyói Szûz-Máriához, hogy áldjon meg Benneteket, anyaországi magyar testvéreket, az értünk való döntés ajándékával! "

 • A NEM híveinek figyelmébe    
  Az újvidéki Magyar Szó körkérdésére az áttelepüléssel kapcsolatban mindössze 8 százaléknyian mondták, hogy áttelepülnének.

 • Gyimesi Fohász

 • Ha a hülyeséget pénzzé lehetne konvertálni, hát sokan milliárdosok lehetnének balgaságaik miatt.

 • "Ildikó asszony, ne tessék szamárságot beszélni!"
   A Hírtévé vendége a Fidesz elnöke, Orbán Viktor.

 • Félszáz vajdasági magyar civil szervezet levele Gyurcsányhoz

 • Magyarok, mint Szent-Mártonok
  Levél Erdélyországból.

 • Vérüket is adják
  Kárpátaljai magyarok vérüket adják Nyíregyházán.

 • Nyújts feléje védõ kart!
  Az Értékmegõrzõk Civil Szervezet  IGENt mond a kettõs állampolgárságra.

 • Cenzúrázott vallási mûsorok a közmédiában?
  A Magyar Televízió és a közszolgálati rádió is cenzúrázta az egyház mûsorait: akadályozta, hogy elhangozhasson a Magyarországi Református Egyház hivatalos álláspontja a kettõs állampolgárság ügyében.

 • Orbán Viktor: a népszavazás az állampolgárság visszaadásáról szól
  A népszavazáson a határon túli magyaroknak nem megadni, hanem visszaadni kellene a magyar állampolgárságot."Olyan emberekrõl beszélünk, akiknek valaha volt magyar állampolgársága vagy olyan emberekrõl, akiknek a felmenõi rendelkeztek magyar állampolgársággal, és ilyen értelemben most mi visszaadjuk nekik azt, amitõl korábban õket megfosztották" - hangsúlyozta a volt kormányfõ a Magyar Rádió Háttér címû mûsorában.

 • Erdélyiekkel az erdélyiek ellen
  Sánta kutya sorozat Tetten (hazugságon) érjük az MSZP-t. A párt ugyanis titokban kampányújságot készíttet erdélyiekkel az erdélyiek ellen. A kettõs állampolgárság leszavazására buzdító 16 oldalas kampányanyagot - az olcsóság miatt - Erdélyben nyomtattatták ki.

 •  Hazugságok kora
  Az írás alapján ítélje meg ki-ki, hogy hány kormány-közeli hazugsággal találkozik napjainkban.

 • Böjte Csaba atya nyílt levele
  "Többen is biztattak, hogy fogalmazzam meg a magam álláspontját az erdélyi magyarság kettõs állampolgárságával kapcsolatosan. Szeretettel, alázattal tettem eleget a felkérésnek."

 • Valódi tragédiát írnak Gyurcsányék
  A Gyurcsány-Hiller "álompáros" elterelni igyekszik a figyelmet arról, hogy ez a kormány, a törvényeket is lábbal tiporva, alantas és uszító kampányt folytat a határon túli magyarokkal szemben - hangsúlyozta Kövér László vezérszónok, az MSZP által kezdeményezett, "Új magyar nemzetpolitika belföldön és külföldön" címû parlamenti vitanapon, szerdán.

 • Padlás és szoba
  A kocka el van vetve, s én attól tartok, hogy az arculütést, az elutasítást kárörömmel, kajánul megmosolyogja majd körülöttünk a világ, amely nyugtázhatja: lélekben is szétszaggatva már a magyar! Itt csupán egy gesztusról lesz szó, amely nem arról szól, amirõl szó van! Hanem a további közérzetünkrõl, a magyar-magyar érzelmi, lelki együvétartozásról. Elutasítás esetén ellenszenv, gyûlölet, utálat költözik viszonzásul a határon túli magyarság lelkébe, és az akkor is megnyilvánul, amikor már mindnyájan az Európa Házban leszünk.

 • Ötszáz református lelkész érkezik Magyarországra az 'igen-ért'
  Mintegy ötszáz határon túli magyar református lelkész hirdet igét november 28-án és december 5-én a magyarországi templomokban. Errõl a Kárpát-medencei Református Generális Konvent Elnöksége döntött a kettõs állampolgárságról szóló népszavazás kapcsán szerdán Beregdarócon.

 • Gyurcsániáda 2.
  A Szatmári Friss Újság valóban friss volt, azon frissiben reagált Gyurcsány Ferencnek kedden sugárzott Kossuth rádióbeli interjújára. Az alábbiakban ezt a cikket ismertetjük.

 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pásztorlevele
  'A magyar nemzetért érzett erkölcsi felelõsségünk és elkötelezettségünk tudatában arra kérjük a magyar katolikus hívõket és minden magyar honfitársunkat, hogy a népszavazáson való részvételével és IGEN szavazatával legyen részese ennek a történelmi összefogásnak, és támogassa ezt az új nemzetegyesítést.' - írják a püspökök a pásztorlevélben, melyet a magyarországi katolikus templomokban november 28-án olvasnak majd fel .

 • Egy röplap, és ami mögötte van...
  Pontosabban, egy MSZP-s röplap! A Gondola internetportál információi szerint Budapest XVII. kerületében szorgos kezek a mellékelt szórólapot terítik. 

 • Sokadszor a kettõs állampolgárságról
  A népszavazást elrendelõk tükröt tartanak a politikusok és pártok elé. Némelyek a tükröt akarják összetörni, s nem veszik észre, hogy egyben nemzettársaik millióinak szívét törik ezzel össze. Már a vita ténye is szégyen.

 • Ideje észhez térni
  "Ha sikerül aktivizálnia a „költségérzékeny” választók tömegeit, nemleges válasz születhet. Ezzel diadalt aratnának az ellenzék felett, ám minden eddiginél mélyebbre ásnák a politikai árkokat." - írja a Világgazdaság egy cikkében. A cikket írásunkban Surján László kommentálta.

 • Az anyaországi magyarok figyelmébe
  Akár a kormánypártoknak is ajánlhatnánk Budai Ilona balladáját a kegyetlen anyáról, de mintha nem értenék.

 • Magyar--magyar párbeszéd a kettõs állampolgárságról
  "Számolnunk kell azzal is, hogy vannak, akik számára az európai integráció csak hosszú évek múlva valósul meg. Nekünk addig is választ kell találnunk az ilyen országokban élõ sok százezer magyar problémájára."

 • Orbán Viktor: Nem lehet kilóra mérni a határon túli magyarokat
  A kettõs állampolgárságról szóló december 5-i népszavazás a magyarság erkölcsi minõségét is meghatározó referendum – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt Szabad Európa Központjának szombati tanácskozásán. Ebben a kérdésben nem lehet üzletemberként kilóra mérni a határon túli magyarokat – hívta fel a figyelmet, majd kifejezte abbéli bizalmát, hogy ha nem is hibátlan, de mégis „jobbfajta népség a magyar".

 • A „NA ÉS”-tõl a „NA NÁ”-n át a „NA NE”-ig 
  A népszavazás tarthatatlan toposzairól és arról, hogy Gyurcsány mindent egy lapra tett föl. Interjú Dr. Surján Lászlóval, akinek minisztersége óta a társadalombiztosításban való részvétel nem kapcsolódik automatikusan az állampolgársághoz.

 • Érvek a hazugságáradat ellen
  A kettõs állampolgárság megadása a határon túli magyaroknak egyetlen fillérrel sem terheli meg a költségvetést.

 • Az egyházak nem támogatják a profitorientált kórház-privatizációt
  A magyarországi egészségügyi létesítmények privatizációjáról tanácskozott a Keresztény Közéleti Akadémia Alapítvány.

 • Négy református püspök - IGEN
  "... azzal, hogy igen-nel szavazunk, arra kötelezzük a magyar törvényhozást, hogy teremtse meg a kettõs állampolgárság törvényi hátterét és pontosan dolgozza ki annak minden feltételét."

 • "NYÚJTS FELÉJE VÉDÕ KART!"
  A felhívás szövegét a  http://nepszavazas.lapja.hu/ oldalon találtuk. Ez egyben egy "Honlap-ajánló" is.

 • Nyílt levél Hiller István miniszternek
  "Háromszék magyarsága ma is úgy gondolja, hogy neki még van dolga a világnak ezen a táján. Õrzi tovább egy régi ország képzeletbeli határait, a régi dicsõséget, úgy is mondhatnám a Nemzet határait. Ugyanis ez a megbízatás régebbi, mint a pártpolitika. Ez a Nemzet érdeke." - írja Demeter János Kovászna Megye Közgyûlésének Elnöke.

 • Az EU nem támaszt kifogást a kettõs állampolgárság ellen
  Az Európai Uniónak nincs az állampolgárságra vonatkozó szabályozása, és nem támaszt feltételeket ezzel kapcsolatban. Ezt az Európai Bizottság bel- és igazságügyi szóvivõje jelentette ki. Valamennyi ország maga döntheti el, kinek ad állampolgárságot, aki viszont egy uniós tagállam ilyen dokumentumával rendelkezik, azt Brüsszel is uniós állampolgárként ismeri el.

 • TÉVHITEK    
  Mindenféle ál- és rémhírek lábra-kaptak a kettõs állampolgárságról való napszavazással kapcsolatban. Ezek közül ismertetünk néhányat a cáfolatukkal együtt. Kéretik terjeszteni!

 • Ribár Béla levele    
  Dr. Ribár Bélának, a Szerb Tudományos Akadémia r. tagjának, egyetemi tanárnak levele hozzánk, anyaországi magyarokhoz: menjünk el szavazni és mondjunk IGEN-t.

 • Kelemen Mária felhívása  
  Kelemen Mária, a Nagyváradi Anna Nõszövetség elnökének segélykérõ felhívása.

 • Medián: a többség igennel szavazna a népszavazási kérdésekre
  A közvélemény nagy része nem látja tisztán a decemberi népszavazás lehetséges következményeit, ezzel együtt a többség a kettõs állampolgárságot, illetve a kórházak magánosításának megtiltását is támogatja - derül ki a HVG megbízásából készített Medián-felmérésbõl. A kérdés az, eredményes lesz-e a népszavazás.

 • A kormány kampányol, és hazudik    

  Jobb esetben az igazságügyi miniszter nem ismeri az Alkotmánybíróság ítéleteit. Az újonnan kinevezett miniszter a december 5-i népszavazás kapcsán a párizsi békeszerzõdést emlegette,

 • Németh Zsolt: Magyarországnak egy forintjába sem kerülne az IGEN
  A kettõs állampolgárság megadása egy forintjába se kerülne a magyar kormánynak és a magyar társadalomnak. A kettõs állampolgárság révén megtörténne a magyar nemzet szellemi újraegyesítése - nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek Háromszéken Németh Zsolt, a Fidesz külpolitikai kabinetjének vezetõje.

 • Kasza József nyílt levele Gyurcsán Ferenchez

 • Szót kér az EKOSZ

 • Levélváltás - a népszavazásokról

 • Nemnemsoha
  "...amikor a NATO- és az EU-csatlakozásról kellett szavazni, akkor a drága választók mind-mind puszipajtások voltak a megfelelõ információval, színes térképekkel a párnájuk alatt aludtak, ötven-száz évre elõre lemodellezték a családi PC-n az uniós jövõt, és mindannyian ötösre feleltek uniótanból."

 • A külföldön tartózkodó magyar állampolgárok részvétele a december 5-i népszavazáson és más információk


 
instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli instagram takipçi hilesi instagram takipçi hilesi Bahçeşehir Escort Ankara Escort Keciören Escort Ankara escort istanbul Escort Beylikdüzü Escort izmir escort Eryaman Escort izmir Escort Ankara Escort ANKARA ESCORT istanbul escort ankara escort Bahçeşehir Escort ankara escort Beylikdüzü Escort Ankara Escort Kadıköy Escort izmir escort sex izle beylikdüzü escort İstanbul Escort Ataşehir Escort Sincan Escort Çankaya escort Kartal Escort Ankara Escort Antalya escort ankara escort Maltepe Escort Altyazılı Porno sarışın porno Pendik Escort Eros Porno HD Mobil Seks Altyazılı Porno izmit escort Pendik escort escort ankara bayan Ataşehir Escort Escort izmir movies Escort Agency London Movie istanbul escort İstanbul escort escort bayan Esenyurt escort bayan Mersin Escort Ankara Eskort Kızlar ankara escort Escort ümraniye Escort kartal Escort kartal Ankara escort bayan izmir escort Watch porn videos escort mersin Avcılar escort Escort maltepe Escort maltepe Escort pendik Escort bostancı Escort bostancı Escort kadıköy Escort ataşehir ankara escort izmir escort Yabancı Dizi izle Silivri escort bayan F movies Mersin escort Antalya escort casino siteleri 123movies PORNO Eskişehir Escort izmit escort Escort Pendik Bayan Escort Tuzla Kartal Otele Gelen Escort Kurtköy Otele Gelen Escort Ankara rus escort mersin escort kocaeli escort Kartal Escort Bostancı escort Kadıköy Escort Tuzla Escort Ataşehir escort Bostancı Escort Pendik Escort Pendik Escort Ataşehir Escort Ataşehir Escort Anadolu Yakası Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Ataşehir Escort Umraniye escort Bostancı Escort Şerifali Escort Pendik Escort Escort Bayan Kartal Escort Kadikoy escort Pendik Escort Kartal Escort Kartal Escort Nişantaşı Escort Kadıköy escort Maltepe Escort Kocaeli Escort Şirinevler Escort Başakşehir Escort Görükle Escort Bodrum Escort Manisa Escort Bodrum Escort Kuşadası Escort Bakirkoy escort Kurtköy Escort sex hattı mersin escort bahis siteleri bedava bonus bedava bonus veren bahis siteleri Çanakkale Escort Bayan Gaziantep Escort Bolu Escort Bayan kıbrıs escort bayan ısparta escort bayan Gümüşhane escort bayan Burdur Escort Bayan Adana Escort CasinoMaxi yeni giriş adresi Cepbahis yeni giriş adresi samsun escort nevşehir escort rize escort zonguldak escort yozgat escort yalova escort marmaris escort mardin escort manisa escort malatya escort kıbrıs escort van escort urfa escort uşak escort kütahya escort trabzon escort tokat escort sinop escort tekirdağ escort sivas escort escort hatay bayan escort erzincan bayan escort edirne bayan escort düzce bayan escort ağrı bayan escort diyarbakır bayan escort aydin bayan escort didim bayan escort artvin bayan escort denizli bayan escort gümüşhane bayan escort burdur bayan escort giresun bayan escort antep bayan escort antalya bayan escort bolu bayan escort alanya bayan escort afyon bayan escort adana bayan escort eskişehir bayan escort bodrum bayan escort beylikdüzü bayan escort erzurum bayan maraş escort mersin escort niğde escort sakarya escort muğla escort ısparta escort çorum escort çeşme escort çanakkale escort elazığ escort erzincan escort zonguldak escort erzincan escort Escort Bursa Bursa Escort Bayan Mardin Escort Bayan Niğde Escort Bayan Didim Escort Kütahya Escort Bayan Zonguldak Escort Bayan Afyon Escort Bayan Giresun Escort Bayan Yozgat Escort Bayan Artvin Escort Bayan Kastamonu Escort Bayan Ordu Escort Bayan Çeşme Escort Bayan Escort Erzurum Bolu Escort Bayan Diyarbakır Escort Bayan Nevşehir Escort Bayan Rize Escort Bayan Erzincan Escort Bayan Trabzon Escort Bayan Edirne Escort Bayan Kütahya Escort Bayan Sinop Escort Bayan Hatay escort Afyon Escort Bayan Sivas Escort Bayan Yalova Escort Bayan Hatay Escort Bayan Marmaris Escort Bayan Yozgat Escort Bayan kıbrıs escort bayan Artvin Escort Bayan Çanakkale Escort Bayan Diyarbakır Escort Bayan Edirne Escort Bayan Elazığ Escort Bayan Elazığ Escort Bayan Erzincan Escort Bayan Erzurum Escort Bayan Giresun Escort Bayan ısparta escort bayan Kastamonu Escort Bayan Kuşadası Escort Bayan Manisa Escort Bayan Manisa Escort Bayan Mardin Escort Bayan Nevşehir Escort Bayan Niğde Escort Bayan Ordu Escort Bayan Rize Escort Bayan Sakarya Escort Sakarya Escort Bayan Şanlıurfa Escort Bayan Şanlıurfa Escort Bayan Sinop Escort Bayan Sivas Escort Bayan Tekirdağ Escort Bayan Tekirdağ Escort Bayan Trabzon Escort Bayan Uşak Escort Bayan Van Escort Bayan Van Escort Bayan Yalova Escort Bayan Zonguldak Escort Bayan Bodrum Escort Bayan Konya Escort Bayan Alanya Escort Bayan Malatya escort bayan Adana Escort Bayan Alanya Escort Bayan Alanya Escort Bayan Antalya Escort Bayan Antalya Escort Bayan Beylikdüzü Escort Bayan Beylikdüzü Escort Bayan Beylikdüzü Escort Bayan Beylikdüzü Escort Bayan Eskisehir Escort Bayan Escort Eskişehir Gaziantep Escort Bayan Antep Escort Bayan Gaziantep Escort Bayan Kayseri Escort Bayan Kayseri Escort Bayan Mersin Escort Bayan Samsun Escort Bayan Samsun Escort Bayan Escort Bursa Malatya escort kuşadası escort konya escort kocaeli escort kayseri escort kastamonu escort kars escort adana escort afyon escort bodrum escort bayan bodrum escort uşak escort bayan tokat escort bayan tokat escort bayan muğla escort bayan muğla escort bayan marmaris escort bayan maraş escort bayan konya escort bayan kocaeli escort bayan kocaeli escort bayan kıbrıs escort bayan kıbrıs escort bayan kars escort bayan gümüşhane escort bayan mersin escort bayan maraş escort bayan kuşadası escort bayan konya escort bayan kayseri escort bayan hatay escort bayan eskişehir escort diyarbakır escort bayan çorum escort bayan çeşme escort bayan burdur escort bayan bolu escort denizli escort bayan escort bodrum balıkesir escort bayan balıkesir escort aydin escort artvin escort agri escort edirne escort bayan düzce escort bayan düzce escort bayan didim escort bayan didim escort bayan denizli escort bayan çorum escort bayan çeşme escort bayan çanakkale escort bayan burdur escort bayan bolu escort bayan mersin escort bayan konya escort bayan antalya escort bayan aydin escort bayan artvin escort bayan agri escort bayan escort afyon adana escort bayan gaziantep escort samsun escort bayan Antalya escort alanya escort bayan ordu escort Sex Hikaye Pashabahis yeni giriş adresi Dinamobet yeni giriş adresi Celtabet yeni giriş adresi Savoybetting yeni giriş adresi Privebet yeni giriş adresi Neyine yeni giriş adresi Bahsegel yeni giriş adresi Makrobet yeni giriş adresi Megabahis yeni giriş adresi Goldenbahis yeni giriş adresi ensobet yeni giriş adresi Liderbahis yeni giriş adresi Kolaybet yeni giriş adresi Venusbet yeni giriş adresi Betpark yeni giriş adresi Gobahis yeni giriş adresi Dumanbet yeni giriş adresi Betlike yeni giriş adresi Arzbet yeni giriş adresi Betmatik yeni giriş adresi Mobilbahis yeni giriş adresi Bets10 yeni giriş adresi Pinbahis yeni giriş adresi Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye Sex Hikaye zonguldak escort yozgat escort yozgat escort yalova escort yalova escort van escort van escort trabzon escort trabzon escort tekirdağ escort tekirdağ escort sivas escort sivas escort urfa escort urfa escort sakarya escort sakarya escort rize escort rize escort ordu escort ordu escort niğde escort niğde escort mardin escort mardin escort manisa escort manisa escort malatya escort malatya escort kütahya escort kütahya escort kastamonu escort kastamonu escort ısparta escort ısparta escort giresun escort giresun escort erzurum escort erzurum escort erzincan escort erzincan escort bursa escort bursa escort bursa escort jestbet yeni giriş adresi jojobet yeni giriş adresi holiganbet yeni giriş adresi imajbet yeni giriş adresi jestbahis yeni giriş adresi kingbetting yeni giriş adresi interbahis yeni giriş adresi lidyabet yeni giriş adresi princessbet yeni giriş adresi matrixbet yeni giriş adresi polobet yeni giriş adresi truvabet yeni giriş adresi modabet yeni giriş adresi pulibet yeni giriş adresi tulipbet yeni giriş adresi wsbets yeni giriş adresi Jasminbet yeni giriş adresi Limanbet yeni giriş adresi ngsbahis yeni giriş adresi pashagaming yeni giriş adresi youwin yeni giriş adresi vevobahis yeni giriş adresi Akcebet yeni giriş adresi Betbaba yeni giriş adresi superbahis yeni giriş adresi Betonbet yeni giriş adresi superbetin yeni giriş adresi yorkbet yeni giriş adresi tempobet yeni giriş adresi wonodds yeni giriş adresi Adiosbet yeni giriş adresi Bahsine yeni giriş adresi Betmoon yeni giriş adresi Betsidney yeni giriş adresi Efsanebahis yeni giriş adresi Gencobahis yeni giriş adresi Hermesbet yeni giriş adresi Egobet yeni giriş adresi Grbets yeni giriş adresi Mavibet yeni giriş adresi Lunabit yeni giriş adresi Jokerbet yeni giriş adresi Seabahis yeni giriş adresi Nakitbahis yeni giriş adresi Queenbet yeni giriş adresi Vegabet yeni giriş adresi Mottobet yeni giriş adresi Romabet yeni giriş adresi Onbahis yeni giriş adresi Showbahis yeni giriş adresi Winxbet yeni giriş adresi hilbet yeni giriş adresi forvetbet yeni giriş adresi bahisarena yeni giriş adresi betper yeni giriş adresi baymavi yeni giriş adresi belugabahis yeni giriş adresi casinometropol yeni giriş adresi gorabet yeni giriş adresi elexbet yeni giriş adresi betboo yeni giriş adresi betcup yeni giriş adresi grandbetting yeni giriş adresi fenomenbet yeni giriş adresi betexper yeni giriş adresi betnano yeni giriş adresi betpapel yeni giriş adresi 1xbet yeni giriş adresi 1xbit yeni giriş adresi anadolucasino yeni giriş adresi artemisbet yeni giriş adresi Sekabet yeni giriş adresi Tipobet yeni giriş adresi Betgram yeni giriş adresi Vdcasino yeni giriş adresi Milanobet yeni giriş adresi Supertotobet yeni giriş adresi Piabet yeni giriş adresi ilbet yeni giriş adresi Betpas yeni giriş adresi Perabet yeni giriş adresi Restbet yeni giriş adresi Betebet yeni giriş adresi Mariobet yeni giriş adresi Asyabahis yeni giriş adresi Betvole yeni giriş adresi Trbet yeni giriş adresi Betticket yeni giriş adresi Betist yeni giriş adresi escort balıkesir favorisen giriş onwin giriş altincasino giriş casinokral giriş casino360 giriş aresbet giriş betmarino giriş betflix giriş limakbahis giriş jetbahis giriş akbet giriş milosbet giriş kareasbet giriş mrcasino giriş casinoslot giriş betkanyon giriş betorder giriş wolbet giriş bahisnow giriş bets4you giriş discountcasino giriş hemenbahis giriş noxwin giriş sinyorbet giriş hiperbet giriş betwego giriş bahistir giriş megapari giriş melbet giriş rentacarantalya Zonguldak havalimanı rent a car Van havalimanı rent a car Uşak havalimanı rent a car Trabzon havalimanı rent a car Tokat havalimanı rent a car Tekirdağ havalimanı rent a car Sivas havalimanı rent a car Şırnak havalimanı rent a car Sinop havalimanı rent a car Siirt havalimanı rent a car Şanlıurfa havalimanı rent a car Samsun havalimanı rent a car Ordu havalimanı rent a car Nevşehir havalimanı rent a car Muş havalimanı rent a car Muğla havalimanı rent a car Mardin havalimanı rent a car Malatya havalimanı rent a car Kütahya havalimanı rent a car Konya havalimanı rent a car Kocaeli havalimanı rent a car Kayseri havalimanı rent a car Kastamonu havalimanı rent a car Kars havalimanı rent a car Kahramanmaraş havalimanı rent a car İzmir havalimanı rent a car İstanbul havalimanı rent a car Isparta havalimanı rent a car Iğdır havalimanı rent a car Hatay havalimanı rent a car Adana havalimanı rent a car Adıyaman havalimanı rent a car Ağrı havalimanı rent a car Amasya havalimanı rent a car Ankara havalimanı rent a car Antalya havalimanı rent a car Aydın havalimanı rent a car Balıkesir havalimanı rent a car Batman havalimanı rent a car Bingöl havalimanı rent a car Bursa havalimanı rent a car Çanakkale havalimanı rent a car Denizli havalimanı rent a car Diyarbakır havalimanı rent a car Elazığ havalimanı rent a car Erzincan havalimanı rent a car Erzurum havalimanı rent a car Eskişehir havalimanı rent a car Gaziantep havalimanı rent a car Hakkari havalimanı rent a car instagram takipci hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipci kazan instagram takipci hilesi instagram takipci hilesi instagram followers free instagram followers instagram takipci hilesi instagram followers instagram takipci hilesi instagram takipci hilesi instagram takipçi hilesi instagram takipci satın al smm panel erzurum escort balıkesir escort kadıköy escort samsun escort diyarbakır escort yalova escort muğla escort hatay escort konya escort kıbrıs escort aydın escort nevşehir escort malatya escort burdur escort uşak escort mersin escort eskişehir escort çanakkale escort maraş escort tekirdağ escort ordu escort trabzon escort mardin escort kütahya escort tokat escort zonguldak escort çorum escort adana escort beylikdüzü escort rize escort esenyurt escort bakırköy escort giresun escort yozgat escort niğde escort bolu escort elazığ escort sivas escort düzce escort şişli escort mecidiyeköy escort pendik escort buca escort başakşehir escort avcılar escort afyon escort ısparta escort konak escort kıbrıs escort gümüşhane escort gaziemir escort alanya escort karşıyaka escort halkalı escort kayseri escort kastamonu escort sakarya escort ağrı escort urfa escort van escort kıbrıs escort kocaeli escort denizli escort antep escort manisa escort edirne escort manisa escort kırşehir escort antalya escort artvin escort bilecik escort bursa escort karaman escort karabük escort tekirdağ escort izmit escort sinop escort kırıkkale escort kırklareli escort çankırı escort kuşadası escort sohbet sohbet bodrum escort zonguldak escort kurtkoy escort kibris escort bodrum escort alanya escort mugla escort kastamonu escort kars escort karaman escort karabuk escort bingol escort bilecik escort bayburt escort batman escort bartin escort balikesir escort aydin escort artvin escort ardahan escort amasya escort adiyaman escort agri escort afyon escort adiyaman escort adana escort zonguldak escort yozgat escort yalova escort van escort usak escort tunceli escort trabzon escort tokat escort tekirdag escort urfa escort sanliurfa escort sivas escort sinop escort siirt escort sakarya escort rize escort osmaniye escort ordu escort nigde escort nevsehir escort mus escort mersin escort mardin escort manisa escort malatya escort kutahya escort konya escort kocaeli escort kilis escort kirsehir escort kirikkale escort kayseri escort maras escort isparta escort igdir escort hatay escort gumushane escort giresun escort antep escort eskisehir escort erzurum escort edirne escort elazig escort duzce escort corum escort erzincan escort cankiri escort canakkale escort bursa escort bolu escort burdur escort bitlis escort kutahya escort yozgat escort kastamonu escort bitlis escort batman escort burdur escort adana escort kibris escort cesme escort agri escort mugla escort kahramanmaras escort bartin escort afyon escort elazig escort ardahan escort balikesir escort igdir escort cankiri escort osmaniye escort karabuk escort bayburt escort adiyaman escort mardin escort karabuk escort zonguldak escort tokat escort izmit escort sinop escort kars escort bingol escort siirt escort duzce escort nigde escort tunceli escort aksaray escort yalova escort van escort aydin escort mus escort amasya escort nevsehir escort sivas escort giresun escort manisa escort usak escort tekirdag escort edirne escort rize escort erzincan escort ordu escort aydin escort burgaz escort corum escort corlu escort hatay escort malatya escort canakkale escort erzurum escort urfa escort urfa escort tokat escort urfa escort trabzon escort titan jel yapay kızlık zarı cialis yorumları penis pompası viga 50000 delay 48000 geciktirici hap penis büyütücü hap titan gel viagel silver golden lovita ağrı kesici krem novagra kafur spanish fly orviax lady era estrogenolit penixl feromon parfüm estrogenolit damla penis pompası lifta 20 mg lifta 20 mg kullanıcı yorumları lifta 5 mg dapoksetin cialis 100 mg cialis 100 mg fiyatı lifta 5 mg 28 tablet fiyat viagra 100 mg aksöğüt kremi cialis 5 mg kafur krem geciktirici hap fiyatları viagra fiyatı iltihaplı romatizma titan jel lifta 20 mg dapoksetin eczane fiyatı orviax vejin jel ankara escort pendik escort bayan ankara escort bayan ankara escort escort ankara escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan pendik escort ankara eskort escort pendik kartal escort kurtköy escort maltepe escort tuzla escort pendik escort pendik eskort kurtköy escort kaynarca escort kartal escort escort bayan maltepe escort pendik eve gelen escort tuzla escort pendik otele gelen escort pendik sınırsız escort cashfire.org http://cashfire.org/ ankara escort bayan ankara eskort ankara eskort escort ankara escort bayan abidinpaşa escort altındağ escort ankara escort ayaş escort ayrancı escort bahçelievler escort bala escort balgat escort beypazarı escort çamlıdere escort çankaya escort cebeci escort çubuk escort çukurambar escort demetevler escort dikmen escort elmadağ escort emek escort tuzla escort tuzla escort bayan escort tuzla tuzla eskort aydınlı escort içmeler escort orhanlı escort tuzla escort esat escort etimesgut escort etlik escort gaziosmanpaşa escort gölbaşı escort haymana escort keçiören escort kızılay escort kızılcahamam escort eryaman escort mamak escort nallıhan escort polatlı escort pursaklar escort sincan escort sıhhıye escort tandoğan escort tunalı escort ulus escort yenimahalle escort ankara escort escort ankara ankara escort bayan ankara eskort ankara bayan escort ankara escort ankara rus escort balgat escort çankaya escort çukurambar escort demetevler escort eryaman escort etlik escort keçiören escort kızılay escort sincan escort yenimahalle escort Açık Tütün Fiyatları tütün

istanbul escort apa escort irinevler escort beylikdz escort halkalı escort avrupa yakası escort irinevler escort

kaak bahis - gvenilir bahis siteleri - kaak bahis siteleri

illegal bahis siteleri - kaak canlı bahis - online bahis siteleri

gvenilir canlı bahis - casino siteleri - mobilbahis

cratosslot - canlı bahis siteleri - istanbul escort - ankara escort -

Buy YouTube Subscribers

esenler escort - ili escort