Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
ENP-ED MAGYAR DELEGÁCIÓ
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Árkád Szépirodalmi és Mûvészeti folyóirat
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
A szabad vasárnapért
Kismama bérlet
MTI
Magyar Krónika
Letölthető könyv:

Több írásból álló kötet, mintegy a közép-európai együttélés olvasókönyve.

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

VISSZAPILLANTÓ Nyomtatás E-mail
További cikkek a kategóriában: Közélet
2019. February 8.

VISSZAPILLANTÓ

Ebben az írásban egészen friss, mindössze százéves hírekkel találkozhatsz. Egy régész, mint modern ócskaságot eldobná, vagy észre sem venné. Te ne tedd. Nem minden tanulság nélküliek e sorok.

Febr. 4.

Fontos és örvendetes reánk magyarokra nézve, a mit Huysmans, a belga szociálisták vezére mondott nekem Magyarország területi kérdéséről. Különösen nagy jelentősége van nyilatkozatának ma, mert hétfőn kezdődik a nemzetközi szociálista konferencián a területi kérdések megvitatása. Az internacionálénak ez a kiváló vezére nyíltan vallja, hogy rokonszenvet érez az új Magyarország iránt.”

Az Est munkatársa jelentette ezt Bernből. A szocialisták egyébként jól látták, hogy Erdély népének jobb lenne Magyarországhoz tartozni, mint a feudalista Román Királysághoz. De persze a békekonferencián nem a pártok, hanem a győztes hatalmak dirigáltak.

Febr. 5.

A rendőrség a Vörös Újság szerkesztőségében, és kiadóhivatalában hétfőn váratlanul házkutatást tartott, lefoglalta és elszállította a Vörös Újság papírkészletét, a kommunista párt levelezéseit és könyveit A Kommunisták Magyarországi Pártja a házkutatásról „Holnap nem jelenik meg a Vörös Újság" címmel százezer példányban röpiratot bocsájtott ki, amelyben azt a vádat emeli a rendőrség ellen, hogy a házkutatás alkalmával az utolsó papírdarabig és pecsétig mindent elhurcoltak, elvitték a szerkesztőség tagjainak ruháit, cigarettáit, az ott lévő összes kéziratokat, sót egyik fiókból 1500 korona készpénzt is. (Pesti Hírlap)

Amit Columbo hadnagy sem ért: Hogyan tudott kiadni százezer példányban röpiratot a KMP, ha a rendőrség elszállította az újság egész papírkészletét? Lám, régi a nóta: Hazudtunk minden hullámhosszon…

Febr. 6.

Nincs új a nap alatt

Miután a francia sajtónak a cenzúra megtiltotta, hogy a Magyarország, illetve Erdély területén a megszálló csapatok által elkövetett erőszakosságokról írjanak, semleges részről összegyűjtötték az elkövetett atrocitásokról szóló jelentéseket. A semleges jelentéseket a békekonferencia tagjai elé terjesztették.” (Pesti Hírlap)

Hogy miért jut eszembe napjaink liberális sajtójának az igyekezete, hogy a migránsok által elkövetett atrocitásokat eltitkolják az emberek előtt? A felpuhuló szocialista diktatúra rájött, hogy az öncenzúra hatékonyabb, mint a valódi. Napjaink liberális diktatúrája átvette a módszert. Száz éve még nyers volt az erő.

Febr. 7.

Az erdélyi, bánáti és magyarországi nemzetközi szocialista román csoport az alábbi tiltakozó táviratot intézte a berni nemzetközi szocialista kongresszushoz:

Mi, az erdélyi, bánáti és magyarországi internacionalista szocialista román csoport, a legmelegebben üdvözöljük a kongresszust és támogatását kérjük abban a tiltakozásban, amelyet -az egész világ színe előtt emelünk a román kormánynak a romániai szocialista mozgalom ellen folytatott vandalizmusa ellen.

Tiltakozunk a román kormány ellen, amely megfojtja a román nép gondolkodásának és akaratának szabadságát. Romániában, Bukarest utcáin tucatszámra ölték le a munkásokat-, a szocialista párt vezéreit börtönre vetették és testi fenyítéket alkalmaznak ellenük.
Kérjük a nemzetiközi szocialista kongresszus közbenjárásait - az alkotmányos biztosítékok helyreállitásban és - a romániai szocialisták nyomban való kiszabadítása érdekében.
Ugyanakkor erélyes tiltakozást emelünk a megszálló román hadseregeknek a Bánátban és Erdélyben elkövetett kegyetlenkedései ellen. A cenzúra, a katonai szigorúság és a huszonöt botütés a román tisztek legfőbb érvei.
A Bánátban a szerbek hasonlóképen cselekszenek. (Népszava)

Nem tudok a nyomára jönni, hogy igaz-e a bukaresti munkásöldöklés. De az egész történetből látszik, hogy a szociáldemokráciának mondhatni semmi súlya nem volt az eseményekre, avagy roppant kétszínűen játszottak. Jókat mondtak, rosszakat tettek. Ahogy azt 49-től 89-ig is megtapasztaltuk.

Surján László