Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
ENP-ED MAGYAR DELEGÁCIÓ
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Árkád Szépirodalmi és Mûvészeti folyóirat
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
A szabad vasárnapért
Kismama bérlet
MTI
Magyar Krónika
Letölthető könyv:

Több írásból álló kötet, mintegy a közép-európai együttélés olvasókönyve.

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

"Sport" Nyomtatás E-mail
További cikkek a kategóriában: Közélet
2018. April 15.

Pálmai Tamás

„Sport”

   Eric Moussambani Malonga (becenevén „Eric, az angolna”) egyenlítői-guineai úszó, aki nemzetközi hírnevét a 2000-es olimpián szerezte, amikor a 100 méteres gyorsúszásban úgy ért célba valami rettenetesen hosszú idővel, hogy a végén majd belefulladt a vízbe. Az olimpia előtt soha nem látott 50 méter hosszú olimpiai méretű medencét. Csak előtte nyolc hónappal kezdett el úszni és egy tóban gyakorolt. De leúszta a távot, és ezzel sokak elismerését vívta ki. Nem nyert, de célba ért, ezzel igazi olimpikonnak, sportszerű versenyzőnek, azaz embernek bizonyult.

  A „Jég veled” filmet bizonyára sokan látták. A jamaicai bob csapat történetének romantikus, meseszerű megfilmesítése ma is újranézhető, meleg lelkű, ha úgy tetszik könnyfakasztó alkotás. Mert igaz történetre épül, melyben kis emberek vívják meg az afrikai úszóhoz hasonló harcukat. Elsősorban magukkal, környezetükkel, majd az egész világ kishitűségével szemben. És nyernek. No, nem olimpiát, hanem egy másik nagyon fontos, jellemfejlődési „versenyt” és válnak ugyancsak igazi sportemberré. Emberré, mint az „angolna”.

   Hogy miért mesélem el mindezeket épp most? Mert választások voltak Magyarországon, melyet mindannyian végigizgultunk ezért, vagy azért, melyen ismét nyert - mondhatni váratlan mértékben - egy „csapat”. S bár ezt a „társulatot” politikailag Fidesz - KDNP-nek nevezik, a valódi nyertes azonban a magyar nemzetként egyre ismertebbé vált „alakulat”, amely nem várt mértékben bizonyult érettnek. A Budapesten elért 34%, a vidéki városokban kivívott 42%, a kisebb településeken megvalósult 51%, a hűséges határon túliak 96,24%-a mutatja a végeredmény összeállását. Sokak szerint - és nagy igazságuk van - a kampányt a miniszterelnök vitte a hátán, aki példát mutatott arról, hogyan kell, kellene dolgozni mindenkinek, aki a haza, a nemzet szolgálatának „hasznát élvezi”, s, hogy mekkora szerénység és alázat kell, kellene mindennek a sikerességéhez. És persze ahhoz, hogy az egész ország, az egész nemzet - de legalábbis növekvő többsége - hihesse és láthassa, hogy a dolgok nem a saját zseb hízlalásáról, hanem a közjóról szólnak. Főleg ebben a zömében ellenséges közegben, amely minket körülvesz.

   Kicsit olyan tehát a mi helyzetünk, mint az említett sportolóké. Két kezünkön meg tudjuk számolni, kik hisznek abban, amiben mi. Talán a V4-eken kívül Olaszország, Ausztria, néhány balti és balkáni állam és kész. A dekadens, értévesztett Nyugat-Európa vezetői, az EU mai korifeusai (értsd nagykutyái), a világ liberális pénzmágnásai nem nekünk szurkolnak, sőt, keményen ellenünk dolgoznak. Talán a nyugat ébredező kisemberei, kik lassan megtanulnak a sorok közt olvasni az agyoncenzúrázott médiájukban és mellette bőrükön érzik a környezetük drámai alakulását lehetnek szövetségeseink. Mi, a magyaroknak nevezett örök „rebellis” sereg - kik önzetlen, sokszor drámaian hősies harcainkban mindig Európát is védtük - ebben az ellenszélben hoztuk az eredményt. Az esélytelenek csodálatos nyugalmával voksolva akkor, amikor a belső feszültség majd szétvetett közben. De versenyezni, nyerni - nem politikai, történelmi világbajnokságot, de életet, reményt - csak így lehet. És így, ebben a szellemben éli napjait, vívja harcát az önhibáján kívül, csupán történelmi percnyi ideje határainkon túl rekedt minden magyar, bizonyulván Európa szívében élő és tiszteletre méltó guineainak vagy jamaicainak, akiket számba sem vettek, kigúnyoltak és lenéztek, míg meg nem mutatták emberi nagyságukat.

   Nekünk, magyaroknak nem kell elismerés, nagydíj vagy érem. De sportszerűség és tisztelet igen. Csupán annyi, amennyi kijár mindenkien, aki Embernek bizonyult. Mert 70% szavazó nagy hányad. Akkora, hogy döntése szent és sérthetetlen.


 
instagram wordpress download burun estetiği ElektronikSigara hacklink elektronik sigara hacklink satış