Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
ENP-ED MAGYAR DELEGÁCIÓ
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Árkád Szépirodalmi és Mûvészeti folyóirat
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
A szabad vasárnapért
Kismama bérlet
MTI
Magyar Krónika
Letölthető könyv:

Több írásból álló kötet, mintegy a közép-európai együttélés olvasókönyve.

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

A király meztelen Nyomtatás E-mail
További cikkek a kategóriában: Közélet
2018. April 3.

A király meztelen

Alighanem van okom szégyenkezni, hogy John Gray nevével csak a minap találkoztam, amikor a Times irodalmi mellékletében felkeltette a figyelmemet egy írása, ami ugyan a Magyarországon élőknek újat nem mondott, de megerősít minket, hogy egy konzervatívnak tekintett lapban megjelent, amit naponta tapasztalunk. Gray ugyanis arra mutatott rá, hogy a régi liberalizmus helyén valami egészen más lelent meg, amit ő hiper-liberalizmusnak nevez, de ami egy kicsit sem liberális, mivel semmiféle más nézetet nem tűr meg. Pusztán az, hogy ez megjelenhetett, felkelti a reményt, hogy ott a (nem is oly) messzi Nyugaton végül észhez térnek az emberek. Az ő liberális demokráciájukról végül kiderül, hogy sem nem liberális, sem nem demokrácia. Mert nem demokrácia az, ahol nincs sajtószabadság, márpedig nincs, mert sok dolog nem írható meg, ha nem felel meg a politikai korrektség egyébként íratlan, tehát önkényesen értelmezhető szabályainak.

Elkezdtem érdeklődni a szerző iránt. Ő az, aki évtizedekkel ezelőtt azt állította, hogy a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak. Mielőtt ennek képtelenségét emlegetnéd, sietek jelezni, hogy nem képtelenségről, hanem éppen képes beszédről, egyben roppant fontos üzenetről van szó. Arról, amit ugyancsak mindenki tud, de amit manapság szinte életveszélyes kimondani: férfi és nő lehet egyenjogú, de nem egyforma. Mivel a gender ideológia behúzódott az intoleráns liberalizmus védőbástyái mögé, egy ilyen állítás kiközösítéssel jár. John Grayt talán csak azért nem kövezték meg, mert a férfiak és nők különbözőségéről és az ebből fakadó gyakorlati következményekről még évtizedekkel ezelőtt írt. Akkor még nem dühöngött a sem a PC, sem a gender.

Gray egyik könyvéből, a Mars és Vénusz mindennapi harcai című kötetből idézek:

A párkapcsolatokban talán az okozza a legtöbb problémát, hogy a másikat ugyanolyannak feltételezzük, mint amilyenek mi magunk vagyunk. Tévesen azt képzeljük, hogy ha a partnerünk szeret bennünket, hozzánk hasonlóan fog gondolkodni, érezni és viselkedni. Ha valamilyen problémájuk van, azt hisszük, azt legkönnyebben az általunk alkalmazott módszerrel lehetne megoldani. Ez azonban csak nagyon ritkán válik be. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megértsük és tudomásul vegyük, a férfiak és a nők másképp gondolkodnak, éreznek és másképpen viselkednek. Ezáltal sok csalódástól kímélhetjük meg magunkat.”

Bátorításul idézem ez azoknak, akik nem képesek elbizonytalanodni abban, hogy vajon férfiak vagy nők, akik nem gondolják, hogy ez olyan kérdés, amit felnőttként kell eldönteni, sőt, akik úgy vélik, hogy nem bűn, ha leányuk rózsaszín, fiúk meg kék színű csecsemőruhát visel. Ezek az emberek ma különleges őslényeknek érezhetik magukat a fősodrú sajtó hatása alatt. Gray alapján (is) üzenem: a hiba nem az ő készülékükben van. Ajánlom még a Pomádé király új ruhája történet felidézését. Gray az a „gyerek”, aki elkiáltja: a király meztelen.

Sajnos a valóságban még nem tört ki a kacagás. „Pomádé király” még bőszen írtja ki az indogermán nyelvekből a hím és nő nem eltéréseit, építteti az uniszex mosdókat. Egyedül s sport tartja magát, ott még a férfiak és a nők külön indulnak. Nemzeti érdekünk, hogy ez így is maradjon. Úszásban például jelenleg hat magyar világcsúcsot tartanak számon, mind a hatot Hosszú Katinka tartja, de ha a férfiakkal együtt kellene indulnia, hosszú másodpercekkel maradna le talán még a dobogóról is. Az egyenjogúságot az egyformasággal összekeverőket valamiképp vissza kellene küldeni az iskolába.

Surján László