Bejelentkezés|| Regisztráció
Új jelszó
Iratkozz fel
hírlevelünkre!
GYIKA Megbékélés Chartája
II. Rákóczi Ferenc Alapítvány - Magyarságismereti Mozgótábor
Népszavazás-kalkulátor!
Legyen-e, s ha igen, milyen legyen a népesedéspolitika Magyarországon?
Egy biztosító - több biztosító az egészségügyben? A Magyar-Hon-Lap saját sorozata
KDNP
MKDSZ
IKSZ
FIDESZ
FIDELITAS
FIT
Európai Néppárt
ENP-ED MAGYAR DELEGÁCIÓ
Írj a magyar EP-képviselõknek!
Pesty László: Megsebzett Ünnep
Demokrata Online
Szövetség
ORBÁN VIKTOR
Árkád Szépirodalmi és Mûvészeti folyóirat
Dinnyés József daltulajdonos
Magyarok Háza
A szabad vasárnapért
Kismama bérlet
MTI
Magyar Krónika
Letölthető könyv:

Több írásból álló kötet, mintegy a közép-európai együttélés olvasókönyve.

Creative Commons Licenc
A Magyar-Hon-Lap cikkei a CC - Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! Licenc feltételeinek megfelelően felhasználhatók.

Felhőkép
Idõjáráselõrejelzések
Idõjárás elõrejelzés
A Magyar-Hon-Lap RSS csatornái
Hírlevelek
Hozzáadás a Google kezdõlapjához
Twitter


Bérkalkulátor
Mennyi az annyi? Bérkalkulátor a Magyar-Hon-Lapon!Ez volt a vizitdíj-útmutató


Sajtó
Nagyon hasznos
Küldj SMS-t
Kultúra
Szótárak
KERESZTÚT
Népszavazás 2004

Átváltók

Panoráma
csak egy kattintásra!

Mit látsz az égbolton?
Be szép a Világ!
Web kamerák

Gazdaság
Tözsdeinformációk - Központi Statisztikai Hivatal- OECD statisztika - MNB

Hazai közélet - Egyesületek
1000 év törvényei
Parlament- KormányzatPártokFidelitasIKSZHatárontúli Magyarok Hivatala
Közvéleménykutatások - Választási Hivatal - KÜM EU vonal

Nemzetközi közélet - Egyesületek
Európai Unió - Európai Parlament - Európai Néppárt - Európa Tanács - CDU - Brit Nagykövetség - Capital Commentary -
Magyar Koalíció Pártja - RMDSZ - VMSZ - Magyar Emberjogi Alapítvány

Turisztika - szórakozás
Hotelek - Falusi turizmus - Utazás - Erdély - Hannover EXPO 2000 - WorldGuide - PlanetWare - Világlátó

Internet
Keresõk - Ingyen E-mail lehetõségek - Ingyen WEB-helyek - Virusirtók

Hit - vallás
Biblia
Katolikus - Magyar Katolikus Egyház - Könyvtár - Vatikán - Napi igeliturgia - Virtuális plébánia - Gyulafehérvári érsekség - Gyomaendõdi iskola - Igen c. folyóirat - HÁLÓ - Szeged Rókusi Plébánia - Dunaharaszti és Taksony plébániái - Szent Család Plébánia
Zarándok
Görögkatolikus - Parochia
Református - Parókia.net - Pasarét
Evangélikus - Magyar Evangélikus Egyház
Unitárius Unitárius Egyház -

Egyéb - Hirdetések
Álláshirdetések - SZJA és 1 %

Bonum: jóság, nagylelkűség, televízió Nyomtatás E-mail
További cikkek a kategóriában: Közélet
2017. August 29.

Surján László

Bonum: jóság, nagylelkűség, televízió

A Bonum jóságot jelent. A Bonum televízióra kétszeresen illik a szó. Identitását nyíltan vállaló televízió, nem kell gondolkodnod, hogy mit képvisel. Katolikus, s közben minden érték iránt nyitott, tehát az ökumené sem idegen tőle. A maga eszközeivel jót, jóságot közvetít.

De a Bonum TV jóság nélkül nem működhetne. Ez a TV sem állami sem egyházi rendszeres támogatás nem kap, folyó kiadásait nézőinek nagylelkű adományaiból fedezi, fejleszteni pályázati pénzekből fejleszt.

Sok szempont van, ami miatt kedvelem ezt a televíziót. Az a törekvés, amelynek célja a valódi és tartós béke a Kárpát-medencében nem idegen a Bonum TV szellemiségétől sem, ezért vállalta, hogy rendszeres összejöveteleinket, a Jean Monnet estéket élő adásban közvetíti. Ezen kívül rendszeres „beszélgetős” műsort is adott, a havonta jelentkező Miért is? címűt.

Nem sokat érnénk ezekkel, ha a műsort csak kábeltelevíziókon nézhetnénk. Bár a Bonum egyre több hazai kábeltv kínálatában benne van, ezért a lefedettség ma már igen jelentős, van egy másik hatalmas előnye a többi tv adáshoz viszonyítva: élő műsora és régebbi anyagai interneten is megtekinthetők. Ez pedig nekünk, akik az egész Kárpát-medencében érdekeltek vagyunk, voltaképp aranyat ér. Akit jobban érdekel ez az egyedülálló vállalkozás,  jöjjön el a szeptember 3-án tartandó közönségtalálkozóra. Erről bővebben ITT.

A Magyar-Hon-Lapon is többször szó esett, hogy nemzetünk jövője és a határon túl élők megmaradása, boldogulása szempontjából kiemelt fontossága van a megbékélésnek. A tájékozódni kívánó számára a Charta honlapján kívül ajánlom a Bonum TV említett műsorait is. Az élő műsor megtekintése itt ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A chartaxxi.eu honlap olvasói viszont egy kattintással nézhetik az adást.

Hogyan? Be kell hívni a www.chartaxxi.eu oldalt, s ekkor a következő képernyő látszik:

A kék keret persze nincs ott a Média szó körül. Kiemeltük, hogy mutassa meg: erre kell kattintani, és máris ott a BonumTV. A következő chartás műsorunk szeptember 11-én hétfőn lesz, este hat órakor. Szeretettel várunk, legalább a képernyőn keresztül.

Ha pedig már az adományozásról volt szó, megemlítem, hogy a megbékélési mozgalom is számít a „szegény asszony két fillérjére”. Annak ellenére, hogy az elmúlt években valóban jelentősen nőttek a keresetek, Magyarország szegény ország. A valóban tehetősek körében még nem alakult ki az adás kultúrája. Nem tudatosodott, hogy a vagyon egyben társadalmi kötelezettség is. Őket is megpróbáljuk e komoly nemzeti cél érdekében megszólítani, de nagyobb erkölcsi súlya volna és napi gondjainkat is megoldaná, ha sokan adnának keveset. Ezer ember havi ötszáz forintjából már csodákat lehetne művelni. A chartaxxi.eu honlap fejlécén a Média szó mellett ott van a Támogass bennünket felszólítás is. Itt több technikai lehetőséget is kínálunk a támogatásra. Sokat segítene, ha az olvasóink közül többen utasítanák a bankjukat arra a bizonyos havi mondjuk ötszáz forintra. Az MHL olvasók között többen az EU gazdagabb országaiban élnek vagy épp a tengeren túl. Gyakran tapasztalom, hogy az ő számukra is fontos, mi történik itt és rokonszenvvel figyelik mind belpolitikai küzdelmeinket, mind a megbékélés iránti erőfeszítéseket. Ők jól tudják, s mi is tudatosítjuk, hogy a megbékélés nem beletörődés. Nem is a minden jó, ahogy van, csak vita ne legyen Kádárista gerinctelensége. El kell vetni minden hazugságot, és meg kell követelni minden jogot, ami az emberméltóságból fakad, és ami a nemzet megmaradásához szükséges. Sajnos a szomszédsági kapcsolatokra is igaz, amit Antall József a szovjeteknek mondott: ha leveszik a kezünkről a bilincset, baráti kézfogásra fogjuk azt nyújtani. Sajnos, mondom, mert sok olyan jelenség van, ami a bilincsbe vertségnek felel meg. A Charta XXI megbékélési mozgalom ilyen bilincs-levevő lépésekhez kéri a támogatást.  Akinek füle van, hallja meg, akinek módja van, tegye meg.


 
instagram wordpress download burun estetiği ElektronikSigara hacklink elektronik sigara hacklink satış